Когато правите паниран кашкавал, има няколко често срещани грешки, които

...
Когато правите паниран кашкавал, има няколко често срещани грешки, които
Коментари Харесай

Чести грешки при приготвяне на паниран кашкавал

Когато вършиме паниран кашкавал, има няколко постоянно срещани неточности, които хората постоянно позволяват. Ето някои, които би трябвало да избягвате:

Избор на неправилния тип кашкавал

Не всички кашкавали са подобаващи за паниране. Важно е да изберете кашкавал, който има твърда текстура и може да резервира формата си при паниране и пържене. Меките кашкавали могат да се разтопят и да изгубят формата си по време на процеса на пържене.

Не замразявате кашкавала

 Кашкавал пане

Замразяването на кашкавала за къс интервал от време преди паниране може да му помогне да резервира формата си по време на пържене. Тази стъпка е изключително значима, в случай че употребявате по-мек артикул. Замразяването на кашкавала за към 30 минути до един час преди паниране ще улесни обработката му и ще предотврати прекомерно бързото му размразяване в горещото олио.

Пропускане панирането на брашно, яйце и галета

Правилното покриване на кашкавала в примес от брашно, яйце и галета е от решаващо значение за реализиране на хрупкава и добре паниран кашкавал с идеална осанка. Всеки пласт служи за избрана цел: брашното оказва помощ на яйцето да прилепне към кашкавала, а галетата обезпечава мечтаната текстура. Пропускането на която и да е от тези стъпки може да докара до по-малко хрупкаво и не толкоз отмерено паниран кашкавал.

Не потапяте двойно панирания кашкавал

 Паниран кашкавал

Двойното потапяне на кашкавала в сместа от яйца и галета може да обезпечи по-дебело и по-здраво покритие. След първото покритие от яйце и галета, потопете кашкавала още веднъж в яйцето и галета, с цел да получите втори пласт. Това ще докара до по-добро хрускане и по-равномерно паниране.

Не оставяте панирания кашкавал да почива преди пържене

След като панирате кашкавала, го оставете да почине върху тава или паница за към 10-15 минути. Това време за отмора разрешава на панировката да стегне и да прилепне вярно към кашкавала. Пропускането на тази стъпка може да докара до рухване на панировката по време на пържене.

Пържите кашкавала при неверна температура

 Приготвяне на паниран кашкавал Снимка: Натали Тихова

Пърженето на паниран кашкавал при прекомерно ниска температура може да докара до лоен и влажен краен артикул, до момента в който пърженето при прекомерно висока температура може да докара до прекомерно бързо размразяване на кашкавала и приключване. Идеалната температура за пържене на панирано сирене е към 175-190°C. Използвайте термометър, с цел да се уверите, че маслото е с вярната температура преди пържене.

Като избягвате тези постоянно срещани неточности при паниране на кашкавал, можете да подобрите възможностите си да постигнете вкусно, идеално паниран кашкавал.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР