Когато правим такива закуски, никога не пестим от плънката -

...
Когато правим такива закуски, никога не пестим от плънката -
Коментари Харесай

Малки квадратни питки със сирене и кашкавал

Когато вършим такива закуски, в никакъв случай не пестим от плънката - тъй като желаеме да ви предложим единствено най-хубавото

Необходими Продукти

● яйца - 1 бр.
● олио - 1 с.л
● кисело мляко - 1 ч.ч
● сода - ½ к.л
● сол - дребна щипка
● захар - дребна щипка
● брашно - 1 1/2 ч.ч

За плънка


● сирене - 40 г
● кашкавал - 30 г

Начин на подготвяне

Разбивам си яйцето в купа с щипка сол и щипка захар. Добавям олиото. Разбивам доста добре. Пресявам си брашното в обособена купа. Добавяме киселото мляко, в което сме си поставили половин чаена лъжица сода. Объркваме доста добре. Върху набрашнен плот си забърквам тестото.

Тестото си го покриваме с забрадка за 20 минути. През това време в обособена купичка си намачквам с вилица сиренето, а кашкавала го настъргвам на ренде. Разбърквам си плънката, с цел да може, като я нанасям да се усеща във всяка една от дребните питки и от двата усета.

Върху набрашнен плот си разточвам първо единия, след това и другият лист. Върху първия лист, който е ситуиран върху набрашнен плот, с цел да не ни лепне, си систематизирам на 15 места от сместа за плънката благодарение на лъжичка отмерено. После от горната страна поставям вторият лист. Не го прилепям, а единствено го поставям. При потребност привличам единствено външните страни на листите.

Режа по границата, като отстранявам най-после 15 бр. дребни питки във форма - квадрати с плънката. Усеща се къде по права линия да режем, тъй като се виждат едни височинки от плънката.

Външната граница я нарязвам доста деликатно, с цел да не се изхвърли от тестото. Сгорещявам олиото и пържа дребните питки с плънка. Нареждам ги върху кухненска хартия с цел да се отцеди мазнината макар, че не стават доста мазни само че за всеки случай. Хапваме с айран, кафе. Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР