Когато миналата година Пентагонът покани най-големите компании в сектора на

...
Когато миналата година Пентагонът покани най-големите компании в сектора на
Коментари Харесай

Войните повишават перспективите за печалба на отбранителната индустрия на САЩ през 2024 г.

Когато предходната година Пентагонът предложения най-големите компании в бранша на защитата на среща, с цел да им каже да усилят производството, малко откакто Русия нахлу в Украйна, един основен изпълнителен шеф е изразил опасения, като е споделил, че не желае да остане със склад, цялостен с ракети, когато боевете спрат, настояват осведомени източници.

Близо две години по-късно огромните отбранителни компании нямат такива терзания, като няколко от тях чакат мощно търсене през 2024 година, защото Съединени американски щати и техните съдружници се зареждат със скъпи оръжия и муниции на фона на дейности от Русия и Китай, които те смятат за нападателни, написа.

Математиката е елементарна. Например, с цел да се отговори на търсенето на противоракетна защита, производството на зенитно-ракетни системи Patriot би трябвало да се усили от 550 на 650 ракети годишно. При цена от към 4 милиона $ за всяка, това е евентуален годишен подтик в размер на 400 милиарда $, приближаващ от продажбите единствено на една оръжейна система.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР