Когато ковчегът с тялото на кралица Елизабет II пристигна в

...
Когато ковчегът с тялото на кралица Елизабет II пристигна в
Коментари Харесай

Защо Кейт Мидълтън и Меган Маркъл носят шапки с воал, за да се сбогуват с кралицата

Когато ковчегът с тялото на кралица Елизабет II дойде в Лондон и членовете на кралското семейство дойдоха да се сбогуват, доста от дамите бяха с шапки с воали. И Кейт Мидълтън и Меган Маркъл избраха този погребален вид. Модни специалисти изясняват за какво, пише Page Six.

На погребението на крал Джордж VI през 1952 година кралица Елизабет и майка й също се появиха в воали, само че дълги и много плътни. Те изцяло покриваха лицата им и падаха съвсем до гърдите.

На погребението на принц Филип Кейт Мидълтън също избра шапка с пай воал. Тази традиция датира от викторианските времена, когато траурът трябваше да се носи постоянно. Модата за него беше избрана от самата кралица Виктория, която рано загуби брачна половинка си, обичания си принц Алберт, и носеше печал до края на дните си. Тоалетът й постоянно се допълваше от черен воал.
 Кейт Мидълтън, принц Уилям, принц Хари, Меган Маркъл, Сбогом на кралицата, Погребението на кралица Елизабет, Кралица Елизабет 2 Кейт Мидълтън на погребението на принц Филип Снимка: Getty Images
Кралският историк Джесика Сторошук от An Historian About Town отбелязва, че традицията да се носят траурни воали датира от Средновековието и се основава на навика на монахините.

Според историята траурният воал се считал за тип „ ризница “ и скривал скръбта на дамите от любопитни очи.

Именно този компактен воал носеше Жаклин Кенеди на погребението на брачна половинка си, президента на Съединените щати,

Сторошчук изяснява, че дължината, плътността и стилът на траурния воал са се трансформирали доста през годините и в този момент той е по-скоро фешън аксесоар към шапка, която не скрива лицето.

Също по този начин, наред с траурните воали, на погребението на кралицата ще има доста перли. Перлените огърлици и обеци също са известен погребален аксесоар по света. Особено деликатно тази мода се следи и в Япония - там нанизът от перли се смята за съвсем наложително украшение.
 Кейт Мидълтън, принц Уилям, принц Хари, Меган Маркъл, Сбогом на кралицата, Погребението на кралица Елизабет, Кралица Елизабет 2 Кейт Мидълтън и принц Уилям Снимка: Getty
Кейт Мидълтън към този момент е носила сходни украшения на разлъка. Правейки това, тя също направи поклон към починалата кралица, която през последните години носеше една от трите си тринишки перлени колиета.

Припомняме, че кралица Елизабет II, която умря на 8 септември 2022 година на 96 години, ще бъде заровена в понеделник, 19 септември.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР