Когато хората редовно прекарват време заедно, между тях много често

...
Когато хората редовно прекарват време заедно, между тях много често
Коментари Харесай

7 съвета когато залюбите колега

Когато хората постоянно прекарват време дружно, сред тях доста постоянно се развива сантиментална връзка. Още в края на 60-те години обществените психолози откриват, че сме склонни да намираме за привлекателни тези, които постоянно виждаме.

Тази доктрина се удостоверява и от статистиката. Служба за проучвания на HeadHunter осведоми, че 41% от чиновниците са имали връзки с сътрудници, до момента в който 18% от такива сантиментални връзки са довели до брак.

Очевидно хората не могат без служебни романи. Ето няколко съвета по какъв начин да ги извършите приятни и безболезнени и за двете страни.

1. Разберете каква е позицията на вашата компания

Според проучвания 41% от чиновниците не са наясно с политиките за връзки в офиса на тяхната компания. Напълно допустимо е компанията да има някакви насоки в това отношение, те просто не са прекомерно известни.

2. Помислете за последствията

Винаги би трябвало да мислите по какъв начин вашите дейности ще повлияят на бъдещия ви живот, в това число при започване на връзка. Ако, обаче, запознанството е станало на неутрална територия, можете да се отпуснете малко и просто да наблюдавате накъде водят възприятията ви.

3. Не допускайте дисбаланс на властта

Най-трудното е, когато единият от вас е началник, а другият е зависещ. Уволнение, заплата, присъединяване във значими планове - когато определеният визира тези аспекти на вашата кариера, по-добре е да избягвате връзка или да я започнете в друг статус. Ако сте на по-висока позиция, във ваш интерес е да избегнете фаворизиране, с цел да останете експерти, написа уеб сайтът www.iwoman.bg.

4. Не изяснявайте връзките си на работното място

Един от главните въпроси е дали да афиширате връзката или не. Проблемът за колектива не е самият факт на вашия разказ, а какво може да последва от него. Например нарушение на границите, при което персоналният живот визира професионалния.

5. По-малко обсъждайте работата на среща

Всеки от нас има цялостен набор от обществени функции. За някои сме деца, за други като родители, за трети като съседи. За колегата от службата ние сме по едно и също време персонален сътрудник и сътрудник. Балансирането на тези функции може да бъде мъчно.

6. Бъдете подготвени да предприемете фрапантни дейности

Животът може да ви даде избор: кариера или връзка. Най-малкото би трябвало да избирате сред тази съответна връзка и тази съответна работа.

7. Завършете красиво

Да останеш другар е предизвикателство, в което доста разрушени двойки се провалят. Ако, обаче, сте се срещнали с сътрудник и в този момент се пробвате да забравите за случилото се, това е тъкмо казусът, когато неприятният свят е по-добър от положителната свада. При изискване, несъмнено, че и двамата сте останали в една и съща компания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР