Когато говорим за основните елементи за поддръжката на вашата кола,

...
Когато говорим за основните елементи за поддръжката на вашата кола,
Коментари Харесай

Моторното масло и другите течности за вашата кола. Какво ви е необходимо?

Когато приказваме за главните детайли за поддръжката на вашата кола, няма по какъв начин да не споменем моторното масло, като основен фактор за действието й. Двигателното масло обаче не е единствената течност, от която вашата кола има потребност.
Има доста разнообразни консумативи, които са нужни за вярното действие на вашия автомобил, някои съществени, а други много практични. Ето за какво под капака ще намерите няколко разширителни кофички и съдове, които можете да напълните сами.
Като увещание за младите водачи, ето лист на тези пет разнообразни течности, които са значими за поддръжката на вашата кола.
1. Моторно масло
Както към този момент казахме това е течност номер 1, обвързвана с вярното действие на вашия мотор. Именно маслото обезпечава положително смазване на другите механични детайли, които работят дружно за напредване на автомобила ви напред. Винаги се уверете, че сте избрали (според съгласуемост и вискозитет) и вижте управлението за потребителя за наличието на масления съд при положение на промяна на маслото. Разположена в горната част на мотора и нормално в същата зона като измервателната пръчка, капачката за пълнене на моторното масло се символизира с буквите " OIL " или присъщия знак, наподобяващ на вълшебната лампа на Аладин, представляваща в действителност старите буркани с дълъг чучур за точно изтичане на масло.
2. Масло за сервоуправление
Разположено в буркана с масло за сервоуправление, маслото DA дава отговор за смазването на съставените елементи, свързани с кормилното ръководство. Обикновенната кормилна система на транспортното средство включва кормилото, кормилната колона и помпата на сервоуправлението. Всички тези неща, когато не са вярно смазани, могат да причинят скърцане и скъпи вреди за ремонт. Отново разберете за наличието и типа DA масло. Капачката за пълнене на DA буркана нормално се символизира от дребен маховик и изумителен знак, от време на време съпроводен от вълнички, представляващи маслото.

3. Охлаждаща течност
Проектирана да контролира температурата на мотора, охлаждащата течност е от значително значение за попречване на прегряване. Може да има няколко аргументи колата ви да загуби LDR, като главната е течът (или от маркучите, или от самия разширителен резервоар). Уверете се, че равнището й постоянно е покрай максимума и не забравяйте да я погледнете незабавно щом почувствате прегряване на мотора или чуете извънредно въртене на вентилатора. Има няколко цвята LDR, съответстващи на минералния или органичния генезис на продукта, с разнообразни характерности според от транспортното средство. Прочетете повече във вашето управление или механически обзор. Обикновено капачката за пълнене е обозначена с термометър, температура или знак на нагряване на пара на ръка.
4. Спирачна течност
Спирачките се нуждаят от спирачна течност, с цел да действат вярно. Това е, което предава спирачната мощ, когато натискате педала на спирачката, и разрешава на шублерите да притискат спирачните накладки към дисковете. Ето за какво е извънредно значимо да го погледнете, когато прекъсването ви демонстрира ненормално държание, без значение дали става въпрос за елементарен звук или изменен отговор на педала на спирачката. Обикновено черен на цвят с жълти знаци, щепселът за пълнене на съставлява кръговиден знак сред две скоби с удивителна по средата.
5. Течност за миене на предното стъкло
Въпреки че е по-малко значима от другите масла и течности, течността за миене на предното стъкло не е за занемаряване! Съществуват няколко типа течности за предно стъкло и задното стъкло – репелент срещу комари, устойчиви на заледяване и доста ниски температури и така нататък. Именно те ще поддържат чисто предно и задно стъкло, когато сте зад кормилото. В композиция с верните чистачки, продуктът ще бъде ефикасен и ще ви разреши да поддържате добра видимост макар изпъкналите замърсявания и други следи от изсъхнала вода след дъжда. Обикновено синя на цвят, капачката за пълнене е маркирана със знак с напръскване на предното стъкло.

Още от АВТОМОБИЛИЗЪМ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР