Модерните автомобили разполагат с различни функции за безопасност и компютър,

...
Модерните автомобили разполагат с различни функции за безопасност и компютър,
Коментари Харесай

Никога не правете това с автомобила си през зимата, съсипвате го

Модерните коли разполагат с разнообразни функционалности за сигурност и компютър, който дава отговор за тяхната безпроблемна работа, в това число блокиране на несъвместими команди и предупреждаване на лидера за евентуални проблеми. Въпреки това, избягвайте да правите избрани дейности. Представяме ви някои неща, които не би трябвало да вършиме с вашия автомобил.

Не натискайте бутона за изключване на мотора по време на шофиране

Ако извършите това инцидентно, до момента в който шофирате рационално, няма да се случи нищо неприятно. Съвременните коли разполагат с функционалности за сигурност, с цел да предотвратят сходни дейности. Във всеки случай, предлагаме да не ги предприемате.

Не правете маневра на заден ход по време на шофиране

Друго нещо, което би трябвало да избягвате, е да вършиме маневра на заден ход по време на шофиране. Вероятно компютърната система в колата ще пренебрегне командата и няма да се случи нищо. Въпреки това, предприемането на сходни дейности не е добра концепция.

Не преминавайте в режим на паркиране по време на шофиране

Не правете това, защото компютърът ще блокира командата по съображения за сигурност, само че в случай че дадете спорни заповеди, може да навредите на вашия автомобил.

Не прикрепяйте доста ключове към ключодържателя на автомобила

Ключовете са основани от тежък материал. Тяхното прекалено количество може да окаже неподходящо влияние върху превключвателя за запалване. Разделете ключовете. Съхранявайте единствено тези, нужни за пускане на мотора, върху ключодържателя.

Не забравяйте да промените маслото

Следвайте рекомендациите на производителя за промяна на маслото. Това предписание важи най-вече за новите коли. Някои производители употребяват характерно масло, откакто изкарат колите от завода. То би трябвало да се сменя на всеки 10 000 километра.

Не наливайте масло в мотора над максимума

Всеки мотор има щека за премерване равнището на маслото. В долния й край има белязки за минимално и оптимално равнище, като разликата сред тях е почти литър смазочна течност. Не би трябвало да наливате масло над максимума, тъй като се получават много проблеми като зацапване на свещите и черен пушек от ауспуховата система.

Не чакайте резервоарът да се изпразни изцяло

Дори най-чистият бензин съдържа дребни частици, които се утаяват на дъното на резервоара. При изгаряне на веществото, те могат да попаднат в мотора. Ето за какво е целесъобразно да цялостните резервоара, когато доближи до 1/4.

Не подценявайте предупредителните знаци
Трябва ли да чистите колата от снега, в случай че няма да я карате скоро?
Всеизвестен факт е, че у нас през зимата вали сняг, въпреки и през последните години той да е по-рядко събитие. Но когато се случи, незав...
Прочети повече
Предупредителните знаци не са идентични за всички коли. Но нормално са обозначени с избран пъстър код. Зеленият (или синият) знак значи активиране на дадена система. Жълтият демонстрира, че нещо би трябвало да бъде обслужено или тествано. Червеният знак посочва сериозен проблем. В подобен случай е нужно да спрете допустимо най-скоро, с цел да не превърнете колата в рискова за шофиране. Внимание, в случай че предупредителните знаци на арматурното стъкло угаснат, неотложно се обадете на механик.

Не забравяйте да ревизирате налягането на гумите...

Друга добра процедура: проверявайте налягането на гумите понякога. Ако имате възприятието, че едната е спаднала, евентуално това в действителност е по този начин. Не подценявайте сходна обстановка. Шофирането със спаднали гуми е рисково. При първа опция се отбийте в най-близката бензиностанция.

... и салдото на джантите

Ако се случи да ударите бордюра, закарайте автомобила на сервиз и помолете механика да ревизира салдото и изравняването. Ако джантите са развалени, може да загубите надзор над колата. По-добре да помислите за вашата сигурност, в сравнение с да съжалявате по-късно.

Още от АВТОМОБИЛИЗЪМ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР