Съдържание:1.11.2 Има десетки трикове за шофиране, посредством които собствениците на

...
Съдържание:1.11.2 Има десетки трикове за шофиране, посредством които собствениците на
Коментари Харесай

Шофьорски ТРИК, с който да спестим ГОРИВО


Съдържание:
1.11.2
Има десетки трикове за шофиране, чрез които притежателите на транспортни средства съумяват да удължат живота на обособени възли и елементи, както и да спестят пари. В днешната публикация ще си поговорим за едни безусловно повсеместен трик, с помощта на който освен, че ще намалите разхода за гориво, само че и ще спестите от ресурса на скоростната кутия.
Какво съставлява този трик за икономисване на гориво?
Универсалният трик, за който приказваме, е потреблението на мотора като спирачка. Възможно е множеството от младите водачи на транспортни средства да нямат визия какво в действителност значи това. Ако човек желае да спре с мотора, това може да се случи, когато педалът на газта е изцяло провиснал, а транспортното средство е на по-ниска предавка.

В тази обстановка не моторът върти колелата, а те „ въртят “ него. Автомобилът последователно ще намалее, до момента в който оборотите не паднат изцяло.
3 трика на опитните водачи за шофиране през нощта
При шофиране през нощта даже и за опитните водачите е по-трудно да оценят обстановката на пътя. Рискът от произшествия се усилва. Послед...
Какви са спецификите при другите типове мотори?
При бензиновите мотори главната работа по прекъсването на мотора е отредена на по този начин наречените „ помпени загуби “.

Когато приказваме за дизелови елементи прекъсването е поради високата степен на компресия в цилиндрите. Специалистите считат, че прекъсването при бензиновия мотор е по-лошо от това на дизеловия.
Има ли други тънкости, за които е добре да знаем?
Важно е системата на картера да е чиста и да действа добре. Това няма да разреши да се усили потреблението на масло на луфт. В противоположен случай моторът ще изразходва доста повече масло. Не става въпрос за сериозен разход на гориво, по-скоро за най-малък.
Защо опитните водачи употребяват отоплението даже през лятото?
Отоплителната система в колите може да се употребява освен през зимата. Опитните водачи я употребяват даже при тридесет градусова...

В горещо време също се предлага прекъсване с мотора. По този метод може да се избегне прегряване на мотора на автомобила.

Ако ви предстоят дълги спускания, „ моторната спирачка “ може да е потребна за вас. Така ще предотвратите прегряване на спирачките, както и износването им.

Ако спирачките се повредят, до момента в който се движите, незабавно използвайте прекъсването с мотора, с цел да намалите скоростта. Спирането с мотор е доста по-удобно за коли, които са с автоматизирана скоростна кутия.

Възползвайте се от този трик, в случай че желаете да спестите от гориво, както и да удължите живота на обособени възли и елементи.

Още от АВТОМОБИЛИЗЪМ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР