Всеизвестен факт е, че у нас през зимата вали сняг,

...
Всеизвестен факт е, че у нас през зимата вали сняг,
Коментари Харесай

Трябва ли да чистите колата от снега, ако няма да я карате скоро?

Всеизвестен факт е, че у нас през зимата вали сняг, въпреки и през последните години той да е по-рядко събитие. Но когато се случи, без значение дали ви харесва или не, би трябвало да го почистите от колата си преди пътешестване. Трябва обаче да знаете, че не си коства да стигате до най-високия стадий на перфекционизъм в битката против всяка снежинка.

Има водачи, които в устрема си да отстраняват последствията от преваляванията, опустошават безусловно всеки милиметър от колата си, пробвайки се да се отърват от всяка снежинка. По този метод обаче, те вършат неприятна услуга най-много на лаковото покритие на колата. Въпросът е, че снегът е просто твърда форма на вода. Кристален. И всеки кристал има ръбове. Да, водните кристали нямат твърдостта на диаманта, само че ръбовете им, даже релативно „ меки “, могат да повредят повърхността, по която се плъзгат.
Задължително направете това с фаровете на колата през зимата
Най-важното изискване за безвредно шофиране през нощта са изрядните светлини на автомобила. Колкото по-добра е видимостта ни в тъмното, т...
Прочети повече
Между другото, четките на обичайния инструмент за премахване на сняг от колата също основават микродраскотини върху лаковото покритие. Това в действителност се случва при прекомерно усърдно разчистване на автомобила от снега. Колкото повече пъти почиствате снега по покрива на колата си, толкоз повече ще се проявят горните резултати.

Микродраскотините, несъмнено, не са лесни за забелязване с просто око. Въпреки това, всеки от тях е евентуален източник на разяждане в бъдеще, защото е място за намаляване на покритието. От друга страна, голям брой от " микродраскотини " на лаковото покритие, които не са забележими за окото, вършат по този начин, че боядисаната повърхнина да загуби блясъка си и да придобие непрозрачен тип.

Така че, по-разумните притежатели на коли просто би трябвало да пометат снега от прозорците усърдно и да изхвърлят по-голямата част от „ кристалната вода “ от капака, покрива и багажника, само че не и да прекаляват с чистенето. Останалият дребен снежен заледен пласт няма да повлияе на сигурността на придвижването и няма да скапе външния тип на автомобила, изключително в градската киша, на която ставаме очевидци всяка зима.

Още от АВТОМОБИЛИЗЪМ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР