Колкото по-дълго време карате кола, толкова повече навици за шофиране

...
Колкото по-дълго време карате кола, толкова повече навици за шофиране
Коментари Харесай

Тези шофьорски навици повреждат колата и ви бъркат дълбоко в джоба

Колкото по-дълго време карате кола, толкоз повече привички за шофиране придобивате. За страдание, не всички от тези привички са положителни. Освен това, колкото по-опитни ставате, толкоз по-трудно е да ги разчупите. Това са няколко образеца за безразсъдно шофиране. Надяваме се тази публикация да ви помогне да избегнете рискови обстановки и ненужни разноски.

1. Ръка, сложена върху скоростния лост.

Много хора имат навика да слагат ръката си върху скоростния лост, до момента в който карат. Това не трябва да се прави заради няколко аргументи, като най-очевидната е, че и двете ръце би трябвало да бъдат върху кормилото. Друг нездравословен резултат е, че подобен дребен, само че непрекъснат напън на скоростната кутия измества синхронизаторите и зъбните колела. Това води до проблеми с превключване на предавките.

2. Зареждане с гориво при съвсем празен контейнер.

Когато колата не се употребява, механичните примеси се натрупват в резервоара за гориво и се утаяват на дъното. Мръсотията влиза в горивната помпа и филтрите, причинявайте щета. По време на зимните месеци не забравяйте да оставяте резервоара най-малко на половина цялостен с гориво, с цел да избегнете образуването на огромни количества кондензат. При студени условия, съществуването на вода в резервоара може да докара до дисторция и други проблеми.

3. Често прекъсване.

" Поддържай отдалеченост и се слей с трафика. " На това ни учат по време на шофьорските курсове. Но в случай че постоянно спирате неоснователно, е по-добре да отделите постоянна сума пари за промяна на спирачни дискове и накладки. За да избегнете неприятни произшествия, не забравяйте да проверявате маркучите на спирачната система за течове, както и за равнището на спирачната течност.

4. Пренебрегване на подозрителни звуци.

Леките скърцащи звуци и други необикновени шумове могат да бъдат симптом на нередовност. Много водачи са склонни да пренебрегват тези знаци. В резултат на това техните коли постоянно се разпадат по средата на пътя. Ако вашият автомобил стартира да издава неестествени звуци, не забравяйте да поставите вярна диагностика, с цел да идентифицирате казуса и да се справите с него в точния момент.

5. Пренебрегване на ръчната спирачка.
Трябва ли да чистите колата от снега, в случай че няма да я карате скоро?
Всеизвестен факт е, че у нас през зимата вали сняг, въпреки и през последните години той да е по-рядко събитие. Но когато се случи, незав...
Прочети повече
Когато паркирате кола с автоматизирана трансмисия по надолнище, цялата тежест пада върху зъбното колело на изходящия вал на скоростната кутия. За да паркирате сполучливо, задръжте крачната спирачка и превключете на " паркиране ". След това дръпнете ръчната спирачка и постепенно освободете крачната.

6. Не вдигайте високи обороти при леден мотор.

Повечето модерни мотори не се нуждаят от загряване. Но би трябвало да напомним, че до момента в който знакът не покаже работната температура, моторът не трябва да се развърта при повече от 2000 оборота. В студени условия е целесъобразно той да работи в продължение на 1-2 минути, преди да бъде пуснат в деяние.

7. Държите крайници си върху спирачката, до момента в който шофирате по наклон.

Много водачи са склонни да държат крайници си върху спирачния педал, до момента в който карат по наклон, с цел да бъдат подготвени да спрат във всеки един миг. Това води до прегряване на спирачната система и изхабяване на спирачните накладки и дискове. Правилното нещо, което би трябвало да извършите, е да преминете на по-ниска предавка, задействайки спирачната мощ на мотора.

Още от АВТОМОБИЛИЗЪМ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР