Когато дойде времето на гъбите из българските поляни, все ще

...
Когато дойде времето на гъбите из българските поляни, все ще
Коментари Харесай

3 идеи за гъбена салата

Когато пристигна времето на гъбите из българските поляни, все ще срещнете някой гъбар, от който можете да получите скъпи упътвания освен по какъв начин да разпознавате ядливите гъби и по какъв начин да ги берете, само че и по какъв начин да си ги приготвяте.

От необикновен интерес съставляват гъбените салати, тъй като могат да бъдат направени както с пресни чушки, по този начин и с мариновани или даже пържени или запечени артикули. Ето за какво тук ще Ви предложим 3 гъбени салати, които биха Ви заинтригували:

Картофена салата с гъби

 Салата с гъби и картофи

Необходими артикули: 6- 7 картофа, 1 глава кромид лук, 200 г мариновани гъби, 2 с.л. пармезан, 4 с.л. зехтин, 2 с.л. оцет, няколко стръка див чесън, сол на усет

Начин на подготвяне: Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се и се нарязват на кубчета. Сипват се в купа и към тях се прибавят нарязаните гъби и лук. Салатата се подправя със зехтин, сол и оцет и се разбърква. Оставя се да престои по този начин най-малко 1 час. Сервира се поръсена със ситно нарязания див чесън и настъргания пармезан.

Зелена салата с гъби

 Зелена салата с гъби

Необходими артикули: 1 копф салата, няколко стръка рукола, 1 глава червен лук, 1 алена чушка, 100 г гъби, 2 с.л. зехтин, 1/2 ч.л. мед, 1/2 ч.л. балсамов оцет, няколко листа свеж босилек, сол на усет, шепа смлени орехи.

Начин на подготвяне: Зелената салата се измива, накъсва и се смесва в купа дружно с нарязаната на едро рукола и босилека. В тефлонов тиган с капка лой се запържват за малко нарязаните на ивички лук, чушката и гъбите. Оставят се да изстинат и се сипват при салатата. Прави се дресинг от зехтина, оцета, солта и меда и с него се заливат зеленчуците. Разбърква се доста добре и се поръсва с орехите.

Салата с гъби и краставици

Необходими артикули: 100 г гъби, 2 краставици, няколко маслини без костилката, няколко листа зелена салата, 1 алена чушка, 2 с.л. зехтин, 1/2 ч.л. балсамов оцет, сол на усет, няколко листенца свеж риган и прясна мащерка

Начин на подготвяне: Салатата се измива, накъсва се на едро и се поставя в купа. Към нея се прибавят нарязаните краставица, маслини и гъби. От всички останали артикули се прави дресинг, с който се залива салатата с гъби. По предпочитание може да бъде поръсена с настъргано сирене или пармезан.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР