Когато детето е на 1,5-2 години, може да се страхува

...
Когато детето е на 1,5-2 години, може да се страхува
Коментари Харесай

8 причини да вярваме в Дядо Коледа

Когато детето е на 1,5-2 години, може да се опасява от Дядо Коледа, само че има вяра абсолютно в него до към 6-ата си година - тогава вярата му е подложена на подозрение.

Дори не е нужно да казвате на дребното, че Дядо Коледа не съществува – с времето то ще узнае единствено. Но когато има религия, то има и благоприятни условия за насърчаване на фантазията и творчеството, а дете, което не мечтае и не си фантазира всякакви неща като малко, може да развие невротични разстройства, когато порасне.

Когато стане на 9-10 години, детето единствено стига до разбирането, че положителният дъртак не съществува. Това е неизбежно, обвързвано с нереалното мислене, формиращо се към 12-годишната възраст.

Такъв е сюжетът, през който минава всеки от нас, и е реалност, че разсънва трогване и у най-възрастни хора, тъй като ги кара да си спомнят детството и празничните обичаи. А, както изясняват психолозите, традициите ни оказват помощ да бъдем уверени в себе си и в близките на всяка възраст.

„ Ама брадата му е залепена изкривено... “ - Новите родители са наясно, че това е най-тъпото, което могат да изрекат, когато настъпи заветната среща сред детето и Дядо Коледа. Вярата на детето в него носи доста плюсове във възпитанието, твърди Оксана Игоревна Чернуха, фамилен психолог, детски психоаналитик и майка на четири деца пред letidor.ru.

Какво му е толкоз положителното на положителния дъртак?

Той се грижи за положителното държание

Детето евентуално знае от вас, че вълшебният дъртак следи деликатно какви ги прави то през годината, преди да остави подаръците за него под елхата - това е изпробван тласък срещу пакости.

Когато то написа писмото си до Дядо Коледа, накарайте го да изброи всичките си положителни действия. Това важи от яслите до университета – написаното със личната ръка постоянно се запомня по-добре.

Помнете достойните и благородни каузи в течение на годините – своите и на детето, и когато порасне, в случай че инцидентно ги не помни, постоянно можете да му припомните: „ Не казвай, че си неприятен – помниш ли по какъв начин избави това котенце? " Само не го шантажирайте с думи като: „ Ти излъга Дядо Коледа и той няма да пристигна повече при теб! “ - това предизвика паника у хлапето.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР