Когато бях малко момиче си спомням, че баща ми, когато

...
Когато бях малко момиче си спомням, че баща ми, когато
Коментари Харесай

Като бях малка, татко винаги намираше време за мен. Но не очаквах, че ще дойде и това време

Когато бях малко момиче си припомням, че татко ми, когато поправяше нещо, всякога ме молеше да държа чука и тогава имахме време за радушен диалог.

Никога не съм виждала татко ми да пие или да излиза цяла нощ с другари, всичко, което правеше, откакто се прибираше от работа, беше да се грижи за фамилията си.

Пораснах и отпътувах за университета и от този момент татко ми ми се обаждаше всяка неделя заран, без значение от всичко. А когато след няколко години купих къща, татко ми я боядиса самичък за три дни на 40-градусова горещина.

Всичко, което изиска, беше да му държи стълбата и да приказвам с него. Но бях прекомерно заета през тези дни и не намирах време да приказвам с татко си.

Преди четири години татко ми ме посети. Прекара доста часове с щерка ми на люлките. Той ме помоли да му донеса чаша чай и да поговоря с него, само че трябваше да се приготвя за пътешестване, тъй че не открих време за дълъг диалог този ден.

Една неделна заран организирахме телефонен диалог, както нормално – забелязах, че татко ми беше не запомнил някои неща, които неотдавна обсъждахме. Бързах както нормално, тъй че диалогът ни беше къс.

Няколко часа по-късно същия ден получих телефонно позвъняване и ми споделиха, че татко ми е признат в болничното заведение с аневризма. Веднага купих самолетен билет и по пътя си мислех за всички пропуснати срещи и за молбите на татко ми да приказвам с него.

След гибелта му научих доста повече за него и още повече за себе си. Всичко, което в миналото е желал от мен, е моето време. И в този момент цялото ми внимание всеки ден принадлежи на него.

Намерете време за значимите неща и срещи в живота си, до момента в който към момента има време. Отдайте го на тези, които са значими за вас.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР