Кога политиците не обичат дългата ваканция? Сгрешихте, отговорът не е

...
Кога политиците не обичат дългата ваканция? Сгрешихте, отговорът не е
Коментари Харесай

Кой ще реши евровота? Почивните дни през май

Кога политиците не обичат дългата почивка? Сгрешихте, отговорът не е " в никакъв случай ". Ненавиждат многото почивни дни по време на предизборна акция. 

Защото няма кой да чуе обещанията им, след които получават и присъединяване във властта, и почивки, по традиция по-дълги от ученическите. Независимо дали са ръководещи или парламентарна съпротива. 

Затова и европейските избори, които предстоят на 26 май , към този момент провокират суматоха в щабовете на партиите. Вотът за депутати в Брюксел тази година се дефинира като основен - от него се чака да отговори на въпроса ще има ли предварителни парламентарни избори у нас, ще си сменят ли местата ГЕРБ и БСП в ръководството, какви промени ще настъпят съгласно резултатите по партийните върхове и т.н. 

Кампанията, която би трябвало да стартира на Разпети петък - 26 април, има огромна възможност да се окаже на процедура с най-малко 11 дни по-кратка. 

Кофти календар.

През месеца за дейна партийна пропаганда почивни са 26, 27, 28 и 29 април, както и 1, 4, 5 и 6 май. Работните 30 април, 2 и 3 май са обградени от толкоз празници, че най-вероятно ще влязат в графата " време за кафе " и за тези, които са на работното си място. Много огромна е вероятността обаче голяма част от хората да си вземат 3 дни отпуск, с цел да си обезпечат 11-дневна почивка. Колко от тях - от тези в групата на " колебаещи се " за кого да гласоподават, които ще решат резултатите от вота, ще слушат предизборни обещания, словесни удари под кръста, следствия за корупция в този момент и в близкото минало, алтернативи пред Европейски Съюз и мястото на страната ни в тях, и още, и още...

Проблемът е по-голям за левицата, тъй като 1 май е неин основен празник, в тази ситуация с евровота - за демонстриране на " доста сме, мощни сме " и нахъсване на редиците на Българска социалистическа партия. Нейните гласоподаватели по принцип по-слабо се интересуват от евроизбори и имат потребност от спомагателна партийна доза адреналин, с цел да отидат до урните. Нещо, което по време на отмора е в пъти по-трудно да се реализира. 

На ГЕРБ пък почивните дни съкратяват времето за оправдаване на неуспехите в ръководството им, на рецензиите към основаното от тях статукво и на ударите по претендентите им за евродепутати, които сигурно ще са във всички направления и доста. 

" Не ми е до избори за Екологичен потенциал " ще е годно за доста българи и през втората половина на май, когато - в случай че не в фамилията, то измежду роднините и приятелите, съвсем всеки гласоподавател има безредици към абитуриентските балове. 

И идва дългият уикенд от 24 до 26 май - какъв брой от привикналите да отскачат за два-три дни на плаж в Гърция или най-малко на вилата, ще си останат у дома, с цел да пуснат бюлетина в деня на вота? Не е елементарно да се предскаже, само че отговорът клони към нулата. 

Сигурно е обаче, че предизборната акция за евроизбори 2019, с изключение на яростна, ще е с акцент от шлагера на Белослава " Хей, слушай ме ". През май, тъй като след пет месеца  идва локалният избор и ехото от гласуването за евродепутати няма да е заглъхнало. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР