Кога не помага? Въпреки че съвременните модели с круиз контрол имат

...
Кога не помага?
Въпреки че съвременните модели с круиз контрол имат
Коментари Харесай

Знаете ли кога трябва да използвате круиз контрол?




Кога не оказва помощ?
Въпреки че актуалните модели с круиз надзор имат доста автоматизирани функционалности за сигурност, към момента има моменти, когато те не оказват помощ.

Шофиране из града
Както споменахме по-рано, круиз контролът е най-подходящ за шофиране на дълги дистанции. Придвижването по градските улици има доста нюанси: пешеходци, които се движат напред-назад, велосипедисти и така нататък В резултат на това активирането на круиз контрола по време на шофиране с ниска скорост може да не е безвредно.
Шофьорът е приспивен или уморен
Някои може да си помислят, че круиз контролът улеснява шофирането, когато лидерът е изтощен. Това обаче не е правилно. Тъй като АСС поема някои от футкциите на водача, той неизбежно усилва риска от заспиване по време на шофиране.
`Знаете

Пътищата са мокри или заледени
Дори в случай че колата ви е оборудвана с доста асистенти за сигурност, ще бъде по-безопасно да шофирате без круиз надзор при неподходящи метеорологични условия. Използването му може да аргументи акцидент, като завърти колелата по-бързо, когато те не получават сцепление, а в доста сюжети потреблението му на път с локви води и до аквапланинг.

Шофиране по криволичещи пътища
На път с остри завои спецификата на карането е такава, че би трябвало да намалите авансово, с цел да запазите надзор над транспортното средство. А множеството темпомати не вършат това, като поддържат непрекъсната скорост.
Интензивен трафик
Активно употребявайки общоприет круиз надзор не е целесъобразно да се употребява на автомагистрала в натоварен трафик. Условията на автомагистралата могат да се трансформират когато и да е, тъй че би трябвало да сте нащрек незабавно щом има смяна в пътната конюнктура.
`Знаете

Заключение
Накратко, круиз контролът не е рисков по своята същина, само че не постоянно е и най-безопасният вид. Ако сте на дълго пътешестване и автомагистралата е относително права, темпоматът в действителност може да помогне за понижаване на умората на крайници.

Ако обаче вали или има трафик по пътя, най-добре е сте без " круиз ". Разбирането на всички тези нюанси е от значително значение и ви разрешава да вземате по-безопасни решения по време на шофиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР