Кога беше последният път, когато истински се забавлявахте, докато тренирахте?

...
Кога беше последният път, когато истински се забавлявахте, докато тренирахте?
Коментари Харесай

Скачане на мини батут за здраве и добро настроение

Кога беше последният път, когато същински се забавлявахте, до момента в който тренирахте? Ако не можете да си спомните, а фитнесът ви се коства отегчителен, в случай че не успявате да намерите мотивация да спортувате или пък подобаваща групова подготовка, която да дава отговор на желанията ви, то скачането на мини батут е тъкмо за вас. Освен че същински ще се забавлявате, тази подготовка ще донесе изключителни изгоди за цялото ви тяло – едно занятие засилва над 400 мускула, работи тонизиращо, зареждащо, отпускащо и освобождава от насъбрания стрес.

Тренировките, включващи скачане на мини батут, набират все по-голяма известност в цяла Европа, привличайки хора от всякакво естество. Джейкъб Навотни, старши треньор и представител на Jumping Fitness, особено създадена през 2001 година подготвителна система с батутни извършения и бутиково студио с разнообразни спортни класове, споделя: „ Всеки клас е натоварен, само че занимателен, съчетавайки бързи и мудни скокове, вариации на обичайните аеробни стъпки, динамични спринтове и силови придвижвания, сходно на кондиционните тренировки. " Въпреки това, тренировките могат да се трансформират и преценяват с всеки човек, защото височината и скоростта на скачане могат да бъдат поправени.

В България тези тренировки също се появяват на от ден на ден места и доста хора се насочват точно към тях поради заниманието и приятните страсти, които са водещи, а в това време резултатите са повече от положителни. Специалните мини батути могат да се закупят и за у дома, където да упражнявате, когато пожелаете, само че въпреки всичко е хубаво да извършите няколко извършения с инструктор, с цел да сте сигурни и спокойни, че изпълнявате придвижванията вярно.
Какви са изгодите от скачането на мини батут?

Лесно и прелестно кардио решение – в случай че обичайните кардио извършения не ви харесват, то скачането на батут е една чудесна опция (често е сравнявано и със скачането на въже). Започва се с вървене на място и леко скачане, след което се включват и по-сериозни придвижвания. Доверете се на инструктора, който води тренировките и се насладете на преживяването.

Подобрява салдото и координацията - една от най-изучаваните изгоди от скачането на батут е способността му да спомага за възстановяване на салдото, изключително при възрастните хора (проучвания сочат, че постоянните извършения с мини батут, спомагат за възстановяване на динамичното равновесие при възрастни хора, а също по този начин усъвършенстват способността на участниците в изследването да възстановят равновесието си по време на клатушкане, което може да докара до съществено рухване и нараняване). Този вид тренировки може да бъде доста потребен и за спортисти, които се възвръщат от контузии.

За здрави кости – когато тренировките се практикуват постоянно и вярно, те могат да окажат позитивно влияние върху костната компактност.

За загуба на тегло – несъмнено, постоянни извършения от всевъзможен тип могат да оказват помощ за намаляване, изключително когато са комбинирани с добре уравновесен хранителен режим. Тренировката с батут, със своята динамика и развлечение, може да изгори към 400 калории (изгарянето на калории варира според от тежестта, възрастта, пола и телесния състав).

Намалява болките в гърба – постоянни тренировки със скачане на батут могат да повлияят добре болки в гърба. Разбира се, в случай че страдате от хронични болки или има по-особени аргументи за тях, първо се консултирайте с доктор.

Просто за развлечение – не е нужно да си поставяте велики цели, скачайте за развлечение, с цел да се освободите от насъбраното напрежение и стрес, с цел да се заредите с позитивна сила. Гарантирано, по време на цялата подготовка, ще се чувствате отлично, а усмивката няма да слезе от лицето ви. Освен това, ще срещнете нови хора, ще можете да създадете нови контакти, да получите професионални препоръки и насоки от инструктора, с цел да измененията режима си по метод, който да работи най-добре за вас.

Съвети:

Ако решите да опитате подготовка със скачане на мини батут, е добре да подберете подобаващи облекла, които да ви дадат нужното улеснение и независимост на придвижване и най-много добър състезателен сутиен, който да ви обезпечи нужния комфорт;

Ако решите да закупите мини батут за у дома, имайте поради, че могат да се намерят разнообразни по диаметър и височина батути, с друго възможно тегло и височина на подскачане, направени от разнообразни материали. Препоръчително е първо да отидете някъде, където се организират такива тренировки, с цел да можете да прецените по какъв начин ще се чувствате, дали ви подхожда този тип натоварване и да се посъветвате със експерт преди да инвестирате в закупуването на уреда.

Не позволявайте на непознато влияние/ мнения/ предубеждения да влияят на желанието ви да опитате нещо ново и друго. Тренировките с батут са подобаващи за всеки, както за възрастни, по този начин и за деца. Освободете съзнанието си, направете нещо хубаво за себе си и се забавлявайте.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР