Коалицията изживява изключително тежки трусове, които в дадени моменти прерастват

...
Коалицията изживява изключително тежки трусове, които в дадени моменти прерастват
Коментари Харесай

Валерия Велева: Проблемът в коалицията е непоносимостта между Кирил Петков и Слави Трифонов

" Коалицията изживява извънредно тежки земетресения, които в дадени моменти прерастват в междуличностни спорове. Точно тези спорове може да взривят обединението ", разяснява журналистът Валерия Велева в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите ѝ най-големият проблем пред обединението е " вътрешната нетърпимост сред " Продължаваме промяната " и " ИТН " (ИТН), и по по-специално – сред Кирил Петков и Слави Трифонов ".

" Динамиката демонстрира, че никоя от партиите и политическите сили не би извлякла по-големи изгоди от възможни предварителни избори, в сравнение с да се опитат да удържат обединението макар натиска от обособените сътрудници, както и от опозицията ", уточни социологът Добромир Живков пред Bulgaria ON AIR.

Велева се осъмни в честността на конкуренцията за нов шеф на Българска народна банка. " Там на екран минават всички финансови потоци в страната и е доста значимо да има кохезия сред финансовия министър и гуверньора на банката – когато желаеме нещо да бъде прикрито или да не бъде по този начин, както би трябвало да бъде ", притеснява се тя.

" Изключително значимо е да не се отдаваме на партизанщината и да сме деликатни да не би откъм гърба да се крият корпоративни ползи, като скриването на парични потоци за нарушение на финансовата дисциплинираност. Изборът на нов шеф на Българска народна банка трябваше да се случи по доста по-цивилизован метод ", безапелационен бе Живков.

Според социолога в студиото, потреблението на недодялан език в конкуренцията за нов шеф на Българска народна банка е проявяване на антисистемността на Има Такъв Народ.

" Ако чакаме от някоя политическа мощ такова държание, това е от Има Такъв Народ. Съдейки какво се случи предходната година с поредицата от избори, е назряло упованието за предефиниране на политическото държание и просвета. Наблюдаваме развой на подмяната на политическите елити. Това ще води до тъкмо подобен вид прояви, които разрушават доверието в българската политика ", изясни Живков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР