Княгиня Калина, която вчера катастрофира с 1,5 промила алкохол в

...
Княгиня Калина, която вчера катастрофира с 1,5 промила алкохол в
Коментари Харесай

Княгиня Калина е в ареста, колата й е отнета

Княгиня Калина, която през вчерашния ден катастрофира с 1,5 промила алкохол в кръвта, е била арестувана за 24 часа. Това се е случило, откакто тя е отказала да даде кръвна проба. Полицаите са иззели джипа „ Сузуки Джимни “, който тя управлявала.

Катастрофата стана през вчерашния ден към 15:20 часа. Дъщерята на някогашния министър председател Симеон Сакскобургготски удари кашпа и преграда, и съвсем блъсна чиновник от защитата в курортния комплекс Боровец. Именно гардът съумял да я спре, до момента в който тя опитвала да избяга.

Според брачна половинка ѝ Китин Муньос обаче княгинята желала единствено да реалокира колата, с цел да не пречи. Полицаи разясниха, че местопроизшествието би трябвало да се резервира и даже да не е бягала, Калина не е трябвало да мести колата.

Автомобилът, с който княгинята се удари в преграда в Боровец, е предаден непринудено на проверяващите с протокол като материално доказателство. Тепърва прокурорът, назначен по случая ще би трябвало да реши какво да бъде обвиняването, като най-вероятно ще е по член 343 Б от Наказателен кодекс, който планува от 1 до 3 години затвор и лишаване на колата или санкция с размера на цената му. В този случай, колата не е благосъстоятелност на Калина Сакскобурготска

От Окръжната прокуратура обясниха, че възможни нарушавания при документирането на отхвърли на Сакскобурготска да даде кръвна проба, могат да бъдат причина за това обвиняване да не бъде повдигнато.

 

Княгинята към този момент не е в полицията.

 

 

 

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР