Книгата Физика на тъгата на Георги Господинов излезе и на

...
Книгата Физика на тъгата на Георги Господинов излезе и на
Коментари Харесай

Пореден успех извън граница за Георги Господинов

Книгата " Физика на тъгата " на Георги Господинов излезе и на арменски. Представянето се състоя на 16 юли по време на Newmag Summer Fest в Ереван.

Участници в презентацията бяха преводачът и редакторът на романа Гоар Абовян, Анахит Бахчян, както и основният редактор на " Арменска енциклопедия " Ованес Айвазян.

Това заяви за Българска телеграфна агенция изключителният и пълномощен дипломат на България в Армения Калин Анастасов, който е приветствал уредниците и гостите.

" Георги Господинов е най-издаваният български публицист в чужбина след 1989 година Този факт е безусловно сладкодумен - на арменската аудитория се показва най-хубавото име от най-новата българска литература. Мащабът на Господинов е международен - неговият първи разказ “Естествен разказ " е преведен на 22 езика. В България за малко над 20 години “Естествен разказ " е преиздаден 10 пъти. Книгите на Георги Господинов са романи с безчет разклонения - те са фасетни като очите на пчела - стотици смисли, обединени в едно. В тях може да видите обич и война, идилията на селото и шума на града. Сигурен съм - за арменските читатели ще бъде наслаждение да се срещнат със света на Георги Господинов ", съобщи Анастасов по време на представянето.

Това е първият български разказ, преведен на арменски за последните 20 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР