Протести на студенти, настояващи университетите да прекъснат връзките си с

...
Протести на студенти, настояващи университетите да прекъснат връзките си с
Коментари Харесай

Протестите на европейски студенти в Газа се разпространиха, предизвикаха сблъсъци и десетки арести

Протести на студенти, настояващи университетите да пресечен връзките си с Израел поради войната в Газа, се разпространиха в Западна Европа във вторник, предизвиквайки конфликти и десетки нови арести.

Студенти в разнообразни европейски университети, въодушевени от продължаващите демонстрации в кампуси на Съединени американски щати, окупират зали и уреди, настоявайки за преустановяване на партньорствата с израелските институции поради наказателното нахлуване на Израел против Газа.

Няколкостотин протестиращи възобновиха проява към кампуса на университета в Амстердам, където предходната вечер полицията беше снимана по какъв начин ги замерва с палки и разрушава палатките им, откакто те отхвърлиха да изоставен територията.

Когато митингите се възобновиха във вторник вечерта, стачкуващите издигнаха бариери пред пътищата за достъп, следени от засилено полицейско разполагане.

Полицията сподели в изказване, че общо 169 души са били задържани, когато служителите на реда разпръснаха митингите в понеде...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР