Кметовете на черноморските общини по южното черноморие настояват за четирилентов

...
Кметовете на черноморските общини по южното черноморие настояват за четирилентов
Коментари Харесай

Искат четирилентов път от Бургас до Царево

Кметовете на черноморските общини по южното черноморие упорстват за четирилентов път по крайбрежието по сходство на този в посока Слънчев бряг. Надеждата е средства да бъдат отпуснати в идващия програмен интервал - след 2020 година, по линия на Европейския съюз.

„ Наскоро имахме среща с кметовете на Созопол (Панайот Рейзи), Приморско (Димитър Германов) и Царево (Георги Лапчев) и поставихме въпроса за удължение на четирилентовия път от Бургас – Созопол до Приморско и Царево, което изисква и прекосяване през предпазени територии, доста съществени задължения на локалните управляващи във връзка с парцеларни проекти, по Оценка на въздействието върху околната среда, отчуждаване на територии... “, сподели преди дни по БНР бургаският градоначалник Димитър Николов.

„ Така, както свързват Бургас - Несебър - Слънчев бряг, по този начин желаеме да свързват и Южното Черноморие, с цел да го създадем доста по-достъпно за туристите и за локалните хора “, съобщи още той.

На въпроса каква е вероятността това да се случи, Николов отговори: „ Ще търсим собствен запас - на локалните общини, както и опциите на идващия програмен интервал. Разчитаме на по-голяма автономия на районите, с цел да може една част във връзка с инфраструктурата да бъдат ориентирани в този сектор. “

Припомняме, че сега се построява необятен път в посока Слънчев бряг, който се чака да отпуши трафика през летния сезон. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР