Кметицата на София Йорданка Фандъкова и кмета на район "Студентски"

...
Кметицата на София Йорданка Фандъкова и кмета на район "Студентски"
Коментари Харесай

Блокове в Студентски град се отделят в кампус

Кметицата на София Йорданка Фандъкова и кмета на регион "Студентски " Димитър Дилчев показаха през днешния ден разработка на механически план за обстоен организационен проект на първия кампус на територията на "Студентски град ". Планът се изготвя въз основата на признатия през 2008 година нов организационен проект, с който се избавят над 220 дка зелени площи, в това число и в двора на Националната спортна академия, както и се обособяват над 10 кампуса за общежитията.

Целта към този момент не е да се построяват още общежития, а да се построят публични здания, които да станат център за срещи и събития на учащите се. Първият план за кампус е изработен с присъединяване на Министерство на образованието и университетите. Планът включва 27 дка повърхност, където са четири общежития на Минно-геоложкия и Техническия университет. Обособяват се алеи, площадки с озеленяване и места за паркиране.

Архитектурният конкурс бе разгласен за отделяне на "мини кампуси " към студентските общежития на територията на ж.к. "Студентски град " и самодейност на Столична община, регион "Студентски ", МОН, ТУ и МГУ. Целта е затвореният комплекс с общежития да се обезпечи нужният комфорт и успокоение на студентите. Проектните оферти се събираха до 7 май.

Проектите би трябвало да дават модерно решение на приземните паркинги с очистване резултата на "автокъща " с безкрайни редици от коли в междублоковото пространство. Според заданието претендентите би трябвало да предложат основаването на полуподземен паркинг в единия завършек на терена. Проектите би трябвало да дават оферти и за оформянето на съществуващите сега зелени площи.

Трябва да бъде проектирана и ограда към кампуса, както и пропускателни пунктове, с цел да се ограничи влизането на външни хора. Оградата и пропускателните пунктове би трябвало "да се възприемат и като средство за основаване на автентичен архитектурно-дизайнерски образ на комплекса ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР