Кметицата на Кемниц разкритикува канцлера на ФРГ Ангела Меркел, че

...
Кметицата на Кемниц разкритикува канцлера на ФРГ Ангела Меркел, че
Коментари Харесай

Кметицата на Кемниц критикува Меркел, че идва твърде късно в града

Кметицата на Кемниц разкритикува канцлера на Федерална Република Германия Ангела Меркел, че ще посети източногерманския град повече от два месеца след бурните августовски крайнодесни митинги, провокирани от убийството на локален гражданин. Според изказванията то е осъществено от двама мигранти, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Надявах се, че канцлерът ще изиска да пристигна бързо, с цел да получи визия за ситуацията и да беседва с жителите ", сподели кметицата Барбара Лудвиг пред ДПА.

Меркел ще отиде на следващия ден в Кемниц и това ще е второто й посещаване в града от 2009 година По стратегия тя би трябвало да се срещне с локалния баскетболен тим и да дава отговор на въпроси на читатели на локалния вестник " Фрайе пресе " дружно с кмета и районния министър председател Михаел Кречмер.

Събитията през август имаха големи последствия за Кемниц, а и за федералното държавно управление, сподели кметицата Лудвиг и добави, че през септември тя персонално е изпратила на Меркел покана да участва през октомври на разискване в кметството.

Бурните шествия в Кемниц последваха убийството с нож на немец на 26 август, както се твърди, от двама търсещи леговище чужденци.

Видеоматериали от митингите, на които се вижда по какъв начин двама араби са нападнати от локални поданици, бяха наказани от Меркел. Тя сподели, че това държание " наподобява на осъществено от навалица " и е сходно с " хайки " за мигранти.

Изказването на Меркел беше оспорено от тогавашния началник на вътрешното разузнаване Ханс-Георг Маасен, което провокира надълбоко опълчване в трипартийната коалиция на канцлера.

След месеци на вътрешни битки в нейното държавно управление и неприятни резултати на изборите в две провинции, на 29 октомври Меркел разгласи, че ще подаде оставка като водач на Християндемократическия съюз и че сегашният й мандат като канцлер ще е финален.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР