Кметът Здравко Димитров подписа договора за безвъзмездно финансиране за 781

...
Кметът Здравко Димитров подписа договора за безвъзмездно финансиране за 781
Коментари Харесай

От днес стартира проектът на Община Пловдив и 7 културни института по Норвежката програма

Кметът Здравко Димитров подписа контракта за безплатно финансиране за 781 550 лева, който ще бъде изпълняван 20 месеца

Днес кметът Здравко Димитров постави подписа си върху контракта, с който стартира осъществяването на плана „ Културното завещание на Пловдив, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “, по който Община Пловдив завоюва безплатно финансиране в размер на 781 550 лв..

Резултатите по Програма „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “ по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021, бяха оповестени в последния ден на март. През април в Министерство на културата, явяващо се Програмен оператор по програмата, Община Пловдив внесе цялостния пакет документи, включващ настоящ бюджет и разнообразни изискуеми проекти, механически спецификации, заявления, партньорски съглашения и проект за разплащанията, общо 13 на брой, които са наложителна и неразделна част от административния контракт. След осъществената служебна инспекция в процеса на подготовка и сключване на контракта от страна на Министерството, той е към този момент факт и влиза в действие от през днешния ден. Дейностите, заложени по плана ще бъдат изпълнявани през идващите 20 месеца.

Припомняме, че в плана „ Културното завещание на Пловдив, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “, създаден от екип на общината, са включени 7 пловдивски културни института. Това са Градска художествена изложба, Регионален исторически музей, Регионален археологически музей, Регионален етнографски музей, Регионален природонаучен музей, Народна библиотека „ Иван Вазов “ и ОИ „ Старинен Пловдив “. Партньор е Cross-Cultural Introduction AS (CC-Intro AS) от Норвегия.

Новината за извоювания план бе оповестена на 4 април на конференция с присъединяване на кмета Здравко Димитров, заместник-кмета Пламен Панов и шефовете на седемте институции – участници в Проект № BGCULTURE-1.001-0016, с название „ Културното завещание на Пловдив, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “ по Резултат 1 „ Подобрено ръководство на културното завещание “, Подрезултат 1.1 „ Културно завещание, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “, по Програма „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “, по ФМ на ЕИП 2014-2021 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР