Кметът на Видин Огнян Ценков обяви бедствено положение на територията

...
Кметът на Видин Огнян Ценков обяви бедствено положение на територията
Коментари Харесай

Видин обяви бедствено положение

Кметът на Видин Огнян Ценков разгласи бедствено състояние на територията на цялата община. Това стана по време на днешното съвещание на Общинския щаб за отбрана при бедствия, като причина за крайното решение са снегонавяванията и обледяването в цялата област.

Пътищата към доста от обитаемоте места в общината не са почистени и поради това са затворени. Сред тях са Бела Рада, Гомотарци, Дунавци, Жеглица, Ивановци, Кошава, Пешаково, Покрайна, Синаговци, Сланотрън, Търняне, както и пътят сред Гомотарци и Покрайна. Във Видин са разчистени главните пътни артерии и машините стартират да влизат към този момент в кварталите на града.

Снегонавяванията са причина за прекъснатото електрозахранване на главната помпена станция за питейна вода в региона на село Сланотрън, снабдяваща с вода Видин и 22 обитаеми места. От ВиК сдружението оповестиха, че към този момент работи аварийна помпена станция за питейна вода, намираща се в региона на Комплексната опитна станция.

От Регионалната здравна ревизия оповестиха, че е освежен описът на пациентите от региона, които са на хемодиализа, и всички те са настанени в болница, като единствено една жена е отказала да бъде приета в болница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР