Кметът на Велико Търново Даниел Панов отправи поздрав към всички

...
Кметът на Велико Търново Даниел Панов отправи поздрав към всички
Коментари Харесай

Честит празник, великотърновци: Историческата и духовна българска столица празнува

Кметът на Велико Търново Даниел Панов насочи привет към всички жители във връзка празника на града в профила си във Facebook.

" 22 март е! Празникът на Историческата и духовна българска столица! Ден, който носи необикновен заряд и мощни страсти за всички нас - хората, чийто живот е привързан с Велико Търново!

Тази връзка е изключително мощна - не я трансформира нито времето, нито дистанцията! Празникът на Търновград ни сплотява и сплотява. Улиците на Старата столица се изпълват с българи, пристигнали отблизо и надалеч. И по този начин е към този момент повече от 140 години!

22 март е отдаден не просто на борбата при Клокотница и на великата победа на цар Иван Асен II. На 22 март честваме изключителната роля на Второто българско царство и на столицата Търновград - нашия град, за цивилизационното издигане на народа ни.



Народ, който се гордее с Търновската патриаршия - един от водещите стълбове на православието. Народ, който се гордее с Търновската книжовна и художествена школа, одухотворила целия славянски православен свят.

Ние сме този народ! Ние, великотърновци, сме горди поданици на Историческата и духовна столица на България! Затова 22 март е общобългарски празник! А българският дух е най-силен тук - във Велико Търново!

Когато сме мощни духом, когато сме обединени, можем да се оправим с всяка една рецесия. Изпитанията на времето ни вършат по-силни - потвърдили сме го през вековете. С мъдростта на предците ни, с разсъдъка и мощната религия, с човечността и хуманността, които са присъщи на нас, великотърновци, дано съградим дружно бъдещето за децата на Велико Търново и България!

Това ще ни направи почтени наследници на славния Царевград Търнов и дедите ни! Честит празник, великотърновци! Честит 22 март! ", се споделя в приветственото слово.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР