Кметът на Велико Търново Даниел Панов изненада приятно бивши директори

...
Кметът на Велико Търново Даниел Панов изненада приятно бивши директори
Коментари Харесай

Кметът на Търново поздрави бивши директори и учители за Деня на християнското семейство

Кметът на Велико Търново Даниел Панов изненада прелестно някогашни шефове и учители от учебните заведения в Старата столица. Поводът за срещата с дейците на образованието бе Денят на християнското семейство – 21 ноември.

„ Вие, уважаеми учители, сте самобитни духовни родители на генерации великотърновци и българи. Огромна е вашата роля за нашето образование, духовно и личностно израстване. Благодаря ви, че посветихте живота си на просветата. Много огромен е вашият принос Велико Търново да е духовна, културна и просветителна столица “, обърна се към присъстващите Даниел Панов.

„ Нека всеки млад преподавател следва положителния образец на своите някогашни сътрудници. Те ни възпитаваха в дух на родолюбие, научиха ни на обич към знанието, да обичаме България и Велико Търново, да съхраняваме и предаваме традициите и обичаите “, сподели още Даниел Панов в обръщението си към просветителните дейци.
Кметът на Велико Търново акцентира, че както по времето на великия българин, великотърновец и общественик Стефан Стамболов, по този начин и през днешния ден образованието е водещ народен приоритет за държавното управление и за локалната власт.

Учителите бяха поздравени от възпитаници от Старопрестолна гимназия по стопанска система и Средно учебно заведение „ Емилян Станев “. Срещата почетоха също регионалният шеф проф. Любомира Попова, началникът на Регионалното ръководство по образованието Розалия Личева, общински съветници, академични преподаватели и други

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР