Кметът на София Йорданка Фандъкова разкри пред Novini.bg kак ще

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова разкри пред Novini.bg kак ще
Коментари Харесай

Вижте къде ще тръгнат скоро нови и по-безшумни трамваи в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова разкри пред Novini.bg kак ще се преобрази един от огромните булеварди на София - бул. Цар Борис III и какви ремонтни действия се плануват за „ Булеварда на властта “ - бул. „ България “.

В момента завършва процедурата по желание на реализатор за цялостната реорганизация на трамвайната линия, дружно с пероните по бул. Цар Борис III. Проектът се финансира от Оперативна програма „ Региони в напредък “ и е част от цялостното консолидиране на градския превоз в София. В този план за замяна на трамвайните релси е включена ул. „ Каменоделска “.

Зелени релси ще има на площад „ Македония “. Те ще са продължение на пилотния сектор на Руски монумент

Релсите ще бъдат по-безшумни. Купуват се нови трамваи за този сектор. В момента завършва и процедурата по обжалването за закупуването на трамваи

Подготвя се организация за изработката на частични поправки в най – неприятните сектори на булеварда.

„ За момента обаче не се планува цялостна реорганизация на трасето, изясни Фандъкова и разясни: “Това е голям план, който изисква средства и доста деликатно оглеждане “.

Вече обаче имаме проект и за ремонтите за идната година. Следващият огромен бул., който ще се ремонтира е „ България “. Извършват се калкулации обаче дали част от ремонтните действия да започват още тази година или другото лято, разясни Фандъкова.

Цялото изявление на Novini.bg с кмета на София Йорданка Фандъкова може да видите по-късно ТУК.

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР