Кметът на София Йорданка Фандъкова провери четири от обектите от

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова провери четири от обектите от
Коментари Харесай

Кметът Фандъкова провери изпълнението на четири обекта от програмата на общината за инвестиции в кварталите

Кметът на София Йорданка Фандъкова ревизира четири от обектите от програмата на общината за вложения в кварталите, които се извършват в регион „ Подуяне “.

„ Те са ситуирани в разнообразни квартали на региона и общо са вложени към 0,5 млн. лева “ Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на работата в регион „ Подуяне “ дружно със зам.-кмета по екология Десислава Билева и кмета на регион „ Подуяне “ Ева Митова.

„ Облагородяването на междублоковото пространство в кв. “Хаджи Димитър “ е едно от 105-те, които са част от програмата ни за облагородяване на така наречен „ кални точки “. От 2020 година досега дружно с кметовете на региони премахнахме 89 от така наречен „ кални точки “, на които обособяваме места за паркиране, алеи за пешеходци и ново озеленяване. До края на тази година приключените обекти ще станат 105. През 2023 година ще увеличим средствата, които ще предоставим непосредствено на районните администрации, за облагородяване на зелени площи, които се употребяват за нерегламентирано паркиране. Обособяването на зони за паркиране и ново озеленяване към блоковете е една от ограниченията за понижаване на запрашаването и възстановяване на качеството на въздуха “ – сподели също кметът Фандъкова.

В момента продължава ремонтът на тротоара на ул. “Скайлер “. В междублоковото пространство при бл. 110 и бл. 111 на ул. „ Скайлер “ са построени паркоместа с детайли на тревна фуга, направени са тротоари и пешеходни алеи. Възстановени са тревните площи като са засадени 6 нови дървета от типа явен и явор.

Освен ремонта на ул. “Скайлер “ и благоустрояването на междублоковото пространство кметът Фандъкова посети и построена нова детска площадка, филиал към детска градина 91. „ Слънчев ъгъл “ и читалище „ Иван Вазов – 2014 “.

Новата детска площадка в градина „ Витиня “ на едноименната улица в квартала е построена с уреди за игра на деца за възрастова група от 0 – 3 и 3 – 12 години. Предстои да бъде направена и фитнес площадка, както и благоустроена „ кална точка “ за паркинг наоколо.

Новият филиал на Детска градина 91. „ Слънчев ъгъл “, който е за една яслена група, е построен след преустройството на някогашен магазин, общинска благосъстоятелност. Извършени са: цялостна замяна на дограмата, топлоизолиране на фасадата, замяна на осветителни тела, изцяло възобновяване на интериора на вътрешните пространства и обзавеждане. Обособена е и площадка за игра. От 1 ноември новите места са оповестени в Системата за банкет.

Народно читалище „ Иван Вазов – 2014 “ е едно от най-младите читалища, което развива активност в регион „ Подуяне “, като е направило ремонт на предоставената от общината постройка. За времето на своето битие и в партньорство с районната администрация, учебните заведения и детските градини са осъществени голям брой планове и начинания в това число взаимни занимания за деца и родители, занимания по британски език, групи за личностно развиване, музикални дни, курсове за украински бежанци, план за фрески, отдадени на българската шевица и кирилицата. Читалището сътвори и социална библиотека в кв. „ Левски В “, в която понастоящем има над 3000 тома.

Фотограф: Аделина Ангелова
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР