Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че общината е изготвила

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че общината е изготвила
Коментари Харесай

Отново опитват да възстановят столичния басейн Мария Луиза

Кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи, че общината е изготвила нов план за възобновяване на басейна "Мария Луиза ", ситуиран в Борисовата градина, само че негоден от най-малко 15 години.

Тя обясни, че преди години басейнът в огромния си % е предан на частно сдружение. Собствениците му са внесли съответния план при основния проектант, явно след договаряния с градската администрация. По думите на Фандъкова вложенията в комплекса ще са за сметка на притежателя. Тепърва обаче би трябвало да минат "широките разисквания " по плана.

Столичната кметица означи, че капиталовата стратегия на общината се изпълнявала интензивно. Особено в частта за ремонт на водопроводи и построяването на канализации. Фандъкова уточни, че се работи най-много в кварталите Бенковски, Люлин, Малинова котловина и Горна Баня.

Тя призна, че в Западния парк се забелязвали проблеми с инфраструктурата, само че компаниите наваксвали. "Използваме оптимално времето за строителство. Ремонтираме паркове, детски градини, спортни зали. В София се строи интензивно, с цел да се усъвършенства градската среда ", заключи кметът на София.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР