Кметът на София Йорданка Фандъкова и Изпълнителната агенция Медицински надзор“

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова и Изпълнителната агенция Медицински надзор“
Коментари Харесай

Фандъкова и ИАМН назначиха проверки в „Шейново“ за разменените бебета

Кметът на София Йорданка Фандъкова и Изпълнителната организация „ Медицински контрол “ са назначили инспекции в болница „ Шейново “ - София, където по информация на пациенти са били разменени бебета, заяви БНР. Гривните на ръцете на бебетата и майките са били с разнообразни номера още при изписването, а тъкмо те е трябвало да бъдат тествани. Майката, която не желае да се направи ДНК тест, е от ромски генезис.

„ Виновните ще бъдат осъдени “, увери заместник-кметът по опазване на здравето Дончо Барбалов.

„ За случая бяхме известени от медиите, незабавно беше назначена инспекция със заповед. Ще бъде тествана работата на болничното заведение, на шефа. За случая ще бъде сезиран и Медицински одит към Министерството на здравеопазването, в случай че до момента те не са сезирани. Много значимо за нас е да възстановим доверието, тъй като за системата на опазването на здравето е извънредно значимо доверието в нея да бъде мощно и хората да знаят, че няма да има каквито и да било проблеми и ще се работи професионално в лечебните заведение. Връщане на доверието, наказване на отговорните и бърза и справедлива инспекция “, уточни Барбалов.

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев е издал предписание Агенция „ Медицинския контрол “ да стартира инспекция в столичната болница, за която има сигнал, че е изписала разменените бебета. Районната прокуратура също разгласи, че проверява информацията за разменените бебета, като от държавното обвиняване оповестяват, че досъдебното произвеждане е почнало преди дни. То е по текст от Наказателния кодекс, който гласи, че който „ съзнателно размени, скрие или подмятна малко дете “ се санкционира с отнемане от независимост до 2 години.

„ След като разбрахме, че има такова подозрение, незабавно се обърнахме към полицията. Органите на реда започнаха съответните дейности и нещата вървят към добър край ”, сподели пред Нова телевизия шефът на болничното заведение доктор Румен Велев.  

Той изясни, че не има вяра родителите на едно от бебетата да са отказали да дадат ДНК проба. Самият той схванал за случилото се на 7 декември.

„ За първи път участвам на такова нещо в нашата болница ”, безапелационен беше шефът. Д-р Велев изясни още, че е почнала вътрешна инспекция в лечебното заведение, извършена е среща и със здравния министър Асен Меджидиев. Според шефа не може да се приказва за умишлена промяна на новородените.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР