Кметът на окупирания от Русия южен украински град Мелитопол е

...
Кметът на окупирания от Русия южен украински град Мелитопол е
Коментари Харесай

Ужас! Какво направиха руски войници с кмета на окупиран град

Кметът на окупирания от Русия южен украински град Мелитопол е бил отведен през днешния ден от съветски бойци, оповестиха представители на украинските управляващи.

Кметът Иван Фьодоров е разследван за финансиране на "екстремистка организация ", обясниха проруски сепаратисти, заяви Българска телеграфна агенция.

"Група от 10 окупатори отвлече кмета на Мелитопол ", заяви формалният акаунт на Върховната рада в Туитър. От украинския парламент прецизираха, че Иван Фьодоров е бил отведен, тъй като "отказваше да сътрудничи с врага ".

Кметът на Мелитопол бил арестуван в спешния център в града в Запорожка област, където се занимавал със снабдителни проблеми, заяви още Върховната рада.

Кирило Тимошенко, заместник-началник на администрацията на украинския президент Володимир Зеленски, разгласява в Телеграм видеозапис, на който бойци излизат от постройка, водейки облечен в черно мъж с черна торба на главата.

"Генералната прокуратура " на провъзгласената от проруските сепаратисти в Източна Украйна Луганска национална република заяви, че е завела наказателно дело против Фьодоров по съмнения, че е "оказвал финансова и друга помощ " на украинската националистическа организация "Десен бранш " за "извършването на терористични закононарушения против мирните поданици на Донбас ", съобщи ТАСС.

"Десен бранш " е организация, която е неразрешена в Русия и сепаратистките републики в Украйна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР