Кметът на община Благоевград – Илко Стоянов, изпрати писмо до

...
Кметът на община Благоевград – Илко Стоянов, изпрати писмо до
Коментари Харесай

Благоевградският кмет изпрати писмо до АПИ заради спрени ремонти

Кметът на община Благоевград – Илко Стоянов, изпрати писмо до управлението на Агенция „ Пътна инфраструктура”. Поводът са спрените поправки на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на общината, оповестиха от локалната адинистрация.

Решението е на шефа на АПИ, който със своя заповед през вчерашния ден прекрати ремонтните действия. Това докара до безпорядък в придвижването по улица „ Покровнишко шосе” в Благоевград. Там незавършеният ремонт основава риск от произшествия, а облаците прахуляк, които се подвигат, понижават видимостта за водачите на моторни транспортни средства. Замърсява се и въздухът освен в града, само че и в близките села.

„ Това е съществена пътна артерия от републиканската пътна мрежа, която води до индустриалните бази на десетки компании на територията на община Благоевград. Заради разпореждането на АПИ се излагат на риск животът и здравето на пътуващите”, съобщи кметът Илко Стоянов.

Той упорства пред управлението на АПИ въпросната заповед да бъде анулирана или преразгледана, с цел да продължат ремонтните действия и да се подсигурява сигурността на пътуващите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР