Кметът на Киев Виталий Кличко призова за разследване след дийп

...
Кметът на Киев Виталий Кличко призова за разследване след дийп
Коментари Харесай

Голяма измама с кмета на Киев

Кметът на Киев Виталий Кличко прикани за следствие след " дийп фалшив " машинация, в която беше замесен, съобщи ДПА, заяви Българска телеграфна агенция.

" С няколко кметове на градове в Европа се е свързал подправен Кличко, който им е разправял неуместни неща ", съобщи кметът на Киев във видеозапис, публикувани от немския в. " Билд ". Той акцентира, че зад това стои " незаконна сила и че всичко това би трябвало да бъде незабавно разследвано ". Кличко добави, че в никакъв случай не е имал потребност от преводачи в връзките си на британски или на немски. Кметът на Киев добави, че формалните диалози би трябвало да бъдат проведени единствено посредством публични канали в Киев.

По-рано през днешния ден стана ясно, че представители на немската държавна сигурност са почнали следствие на видеоконферентен диалог на кметицата на Берлин Франциска Гифай с мъж, показал се за Кличко. Разговорът е бил през вчерашния ден и е завършил след 15 минути, когато кметицата почнала да се съмнява, че приказва фактически с кмета на Киев. Нейната говорителка Лиза Фрерих сподели, че първият четвърт част от диалога не е породил никакво подозрение, само че след това били повдигнати тематики, които точно породили подозрение у кметицата. Пред нея да вземем за пример мъжът, представящ се за кмета Киев, почнал да приказва за украинци, опитващи се да получат обществени помощи в Берлин. После бил издигнат и въпросът за оказване на консултативна поддръжка на Киев за образуване на нещо като гей церемониал, което прозвучало още по-странно в светлината на войната в Украйна.

Впоследствие посланикът на Украйна в Германия Андрий Мелник е удостоверил, че Гифай не е говорила с Кличко. Властите на Германия допускат, че става дума за цифрова операция, известна като " дийп фалшив ". Тя е под формата на добре изпипани манипулирани видеа, които обрисуват реалистично говора и дейностите на същински човек. Не единствено Гифай е била излъгана. Същото се е случило и с кмета на Мадрид Хосе Луис Мартинес-Алмейда. Той обаче е прекратил диалога с мнимия Кличко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР