Кметът на израелския град Сдерот, който се намира на по-малко

...
Кметът на израелския град Сдерот, който се намира на по-малко
Коментари Харесай

Махмуд Абу Ейд от Йерусалим: Никога не съм виждал този град толкова пуст

Кметът на израелския град Сдерот, който се намира на по-малко от 2 километра от Газа, съобщи, че евакуацията на жителите на града му е приключила. 12 000 души към този момент са напуснали домовете си, което се преглежда като още един знак за идната военна атака. 

Светослав Иванов за събитията в Близкия Изток

От Източен Йерусалим приказва за предаването „ 120 минути “ на bTV Махмуд Абу Ейд, приключил в България философия преди години. Човек, който познава доста добре богатата и трагична история на Светите земи.

„ Ние сме до стените на Йерусалим. Тук съм, с цел да ви покажа какъв брой е пусто. Никога не съм виждал този град толкоз запустял. Октомври е началото на туристическия сезон, убива се един от най-важните браншове в стопанската система – туризмът “, разяснява Абу Ейд.

Войските на Израел се струпват към линията Газа

По думите му на Йерусалим би трябвало да се гледа като на град на трите религии – на евреите, на мюсюлманите и на християните.

„ Това е най-големият град в страната. Населението е над 1 млн. души от 1967 година приказваме за един град, в който има две разграничени общества – от една страна са арабите, християните и мюсюлманите, а от другата – евреите. Всеки желае това да бъде оповестено за неговото, само че това не е допустимо “, сподели още Махмуд Абу Ейд.

Най-малко 12 души, измежду които дребни деца, са починали

Той сподели и бариерите, които от през днешния ден се поставят пред палестинските квартали в града и съгласно него това е притеснително .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР