Кметът на брюкселския квартал Моленбек е забранил протестна демонстрация, планирана

...
Кметът на брюкселския квартал Моленбек е забранил протестна демонстрация, планирана
Коментари Харесай

Забраниха Ислямско сафари на крайнодесни в брюкселския кв. Моленбек

Кметът на брюкселския квартал " Моленбек " е забранил протестна проява, планувана от холандския крайнодесен популист Геерт Вилдерс, която би трябвало да се организира в петък, оповестяват локалните медии.

Вилдерс и Филип Девинтер, крайнодесен фламандски националист, оповестиха проектите си да проведат така наречен проява " Ислямско сафари " в " Моленбек ", предградие на Брюксел, където живеят доста мюсюлмани и което закупи популярност като " котило на терористи ".

Заповедта на кметицата не разрешава " всякакво събиране на хора като част от този развой, участници, уредници или съперници " в границите на локалната община.

Тя посочи, че демонстрацията, планувана тъкмо след петъчната молитва на мюсюлманите, не може да се организира " с цел да се избегнат всевъзможни предсказуеми закани за реда и публичния мир ".

Някои от екстремистите, свързани с терористичните офанзиви в Париж през ноември 2015 година и самоубийствените бомбени атентати на летището и метрото в Брюксел през март 2016 година, са живели в или са минали през " Моленбек ". Белгийската полиция и армията остават на " бойна нога " в продължение на съвсем две години.

Говорителят на Девинтер посочи, че Вилдерс и Девинтер към момента не са се отказали да отидат в Моленбек в петък.

" Фактът, че двама определени политици не могат да влязат в региона поради съображения за сигурност, че се опасяват от принуждение, това е ислямизация ", посочи представителят, като добави: " Ние не планираме да използваме принуждение, несъмнено. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР