Ключов показател за емисиите на въглероден диоксид в атмосферата на

...
Ключов показател за емисиите на въглероден диоксид в атмосферата на
Коментари Харесай

Нов рекорд на емисиите на въглероден диоксид в атмосферата въпреки пандемията

Ключов индикатор за излъчванията на въглероден диоксид в атмосферата на Земята доближи нов връх през май, даже макар световната пандемия, която докара до неочакван спад на световните излъчвания на парникови газове, сочат оповестени от държавното управление на Съединени американски щати данни в четвъртък. Това съобщи Reuters.

Количеството на въглероден диоксид във въздуха през май 2020-а, регистриран в обсерваторията Мауна Лоа на Хавай, е достигнало 417 частици на милион (ppm), гласи известието на Института по океанология Скрипс и Националната администрация на Съединени американски щати за океаните и атмосферата (NOAA). Това съставлява най-високата средномесечна стойност записана в миналото, като досегашният връх беше подложен през същия месец на предходната година и възлизаше на 414,8 ppm.

Спадът на издадените CO2 излъчвания в международен мащаб заради епидемията от ковид, който е изчисляван на 26 % в някои страни по време на наложените карантини, не съумя да обезврежда огромните естествени промени във въглеродните излъчвания, породени от това по какъв начин растенията и почвите реагират на температурата, влажността и други фактори, изясняват учените.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР