Клип, на който гигантски стършел убива мишка, потресе социалните мрежи.

...
Клип, на който гигантски стършел убива мишка, потресе социалните мрежи.
Коментари Харесай

Гигантски стършел уби мишка

Клип, на който великански стършел убива мишка, потресе обществените мрежи. Видеото, което се върти от седмици в обществените мрежи, демонстрира какъв брой са рискови тези инсекти, написа bulgaros.

На клипа, провокирал извънредно остра реакция, се вижда по какъв начин стършелът стартира да жили мишката, до момента в който не я умъртви. Става дума за стършелите от типа Vespa mandarinia, които могат да стигнат повече от 6 см дължина и всекидневно населяват Югоизточна Азия, Китай и Тайван. Стотици великански азиатски стършели, наричани още „ стършели-убийци “, са се появили в американския щат Вашингтон до границата с Канада и заплашват хората и пчелите, заяви Ройтерс, като се базира на локалните селскостопански управляващи.

Стършелите от типа Vespa mandarinia могат да стигнат повече от 6 см дължина и всекидневно населяват Югоизточна Азия, Китай и Тайван. През декември те са видяни за пръв път в Блейн, щата Вашингтон от локален собственик “, сподели Свен-Ерик Спишегер, основен ентомолог в земеделското министерство на щата Вашингтон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР