Клиничният психолог д-р Рамани Дурвасула установи, че любимото кафе на

...
Клиничният психолог д-р Рамани Дурвасула установи, че любимото кафе на
Коментари Харесай

Любимото ви кафе показва характера ви

Клиничният психолог доктор Рамани Дурвасула откри, че обичаното кафе на избран човек може да покаже съществени черти от характера му.

Изследването е извършено измежду 1000 фенове на напитката.

Психологът се е съобразил с видовете темперамент и психически черти като екстровертност и интроветност, самообладание, перфекционизъм, топлина, зоркост, сензитивност и смелост.

 Кафе с мляко

След направения опит доктор Дурвасула групирал феновете на другите типове кафе, обединени от общи характерности.

Любителите на черното, чисто кафе – това са тихи и праволинейни хора. Изглеждат студени и пренебрежителни. Тези хора са здравомислещи и упорити, радват се на простичките неща в живота.

Любителите на латето – тези хора обичат да доставят наслаждение на другите. Винаги са подготвени да оказват помощ, само че рядко обръщат внимание на личните си потребности. Много елементарно се изнервят.

 Бисквитки за кафе

Любителите на айскафе - тези хора са запазили детското в себе си. Много са чувствителни и мощно възприемчиви. Понякога работят доста неразумно, следвайки младежкия си дух.

Любителите на безкофеиновото кафе – тези хора имат изострена сетивност към детайлите. Обичат да управляват останалите хора и събитията. Могат да бъдат доста завладяващи.

Любителите на капучиното – това са сантиментални натури, които постоянно се губят в фантазиите си. Тези хора имат вродена добрина и открита душа. Голяма част от тях са пристрастени към сладкиши.

Новото проучване на доктор Дурвасула демонстрира, че пиенето на кафе, с изключение на наслаждение, може да бъде и знак за психическите черти на човек.

 Капучино

Италиански психолози също са уверени, че сред обичаното кафе и характера на човек има връзка.

Те дефинират няколко групи характери, по отношение на желания тип кафе.

Дълго кафе – тези хора са перфекционисти и отделят време и за най-малкия подробност в работата им. Лоялни и правилни са в връзките си с хората.

Късо кафе – тези хора са доста откровени и се стремят да споделят истината на всичките си познати. Те са целенасочени и имат лидерски качества. Не се отхвърлят елементарно и са уверени в себе си.

Кафе с мляко - Този вид хора са домошари. За тях са значими уютът и спокойствието. Те са отлични кулинари, само че са доста консервативни.

Слабо кафе – Тези хора са търпеливи, уравновесени и толерантни. Обичат разходките измежду природата. Трудно вземат решения и постоянно не си съблюдават обещанията.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР