Клаксони озвучиха центъра на София. Коли на синдикат „Защита“ тръгнаха

...
Клаксони озвучиха центъра на София. Коли на синдикат „Защита“ тръгнаха
Коментари Харесай

Автошествие на синдикат Защита блокира центъра на София

Клаксони озвучиха центъра на София. Коли на профсъюз „ Защита “ потеглиха на автошествие от пл. „ Независимост “ в столицата. Колоната се спря за малко пред постройката на Министерския съвет. Полицаи ескортираха автошествието. Образува се и запушване. Протестиращите развяха флагове от прозорците на колите си.
Недоволството на здравните служащи е поради неизпълненото заричане при започване на април по време на среща с премиера Кирил Петков за повдигане на заплатите в бранша. Протестиращите, които организираха към този момент няколко акции пред постройката на Министерство на здравеопазването, декларират безапелационната си позиция срещу „ унизително ниски и несправедливи хонорари на работещите в опазването на здравето, фрапантно понижаване на приходите им след прекъсване на изплащането на спомагателните хонорари за COVID-19, гнусното несъблюдение на даденото от самия министър-председател на Република България заричане за нарастване на възнагражденията им”.
Синдикат „ Защита” е против спекулативното повишение на цените на силата и горивата, което води до вихреща се инфлация, и безконтролното повишение на цените на стоките от първа нужда, споделят още протестиращите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР