Китайското външно министерство потвърждава посещение в страната на ръководителя на

...
Китайското външно министерство потвърждава посещение в страната на ръководителя на
Коментари Харесай

Талибаните преговарят с Китай и уверяват, че не са заплаха

Китайското външно министерство удостоверява посещаване в страната на ръководителя на политическия офис на талибаните в Катар, Мула Абдула Гани Барадар, който се срещна с китайския външен министър Ван И , оповестява представителят на министерството Жао Лицян, представен от ТАСС.

" На 28 юли се организира среща на член на държавния съвет, министър на външните работи на КНР с Абдула Гани Барадар, който дойде на посещаване в Китай ".
 Китай се заема с Афганистан с изтеглянето на Съединени американски щати - поради сигурността
Китай се заема с Афганистан с изтеглянето на Съединени американски щати - поради сигурността

Руското разузнаване се подиграва със Съединени американски щати - " интервенция " Решителна поддръжка " приключва с уверено бягство "

По време на срещата Ван И е уверил, че Пекин зачита суверенитета и териториалната целокупност на Афганистан . " Ние постоянно се придържаме към правилото на невмешателство във вътрешните работи на вашата страна ".

Китайските управляващи се надяват да се възвърне мирния развой в Афганистан благодарение на талибаните.

" Винаги сме провеждали другарска политика по отношение на целия афганистански народ... Прибързаното евакуиране на войските на Съединени американски щати и НАТО от Афганистан свидетелства за неуспеха на американската тактика в тази страна. Талибаните като военна и политическа мощ играят решаваща роля в Афганистан и се надяваме, че тя ще се трансформира в основен фактор за възобновяване на мира и стабилността там. "
 Столтенберг даде обещание поддръжката на НАТО за Афганистан да продължи
Столтенберг даде обещание поддръжката на НАТО за Афганистан да продължи

С финансиране, гражданско наличие и образование отвън страната

Официалният представител на политическия офис на талибаните в Доха Мохамад Наим, заяви, че високопоставена делегация от девет членове на управлението на придвижването е пристигнала на двудневно посещаване в Китай. " Делегацията, водена от заместител -ръководителя на придвижването, мула Абдул Гани Барадар, организира диалози с министъра на външните работи на Китайската национална република Ван И. Обсъдени са настоящата обстановка в Афганистан и мирният развой. "

" Талибаните увериха Китай, че афганистанската територия няма да бъде употребена за опасност за сигурността на никоя друга страна ", разяснява Наим.

По-рано South China Morning Post заяви, че Абдула Гани Барадар се е срещнал с външния министър на КНР в Тиендзин, Северна Китай. Според медията това се е случило на фона на установяването на надзор на талибаните над територията на Афганистан в съседство с китайската граница .
 Русия предложи на Съединени американски щати
Русия предложи на Съединени американски щати " да почистят след себе си " в Ирак, Либия, Афганистан, Сирия

Мария Захарова иронизира САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР