Китайското интернет-издание sohu.com разсъждава за вероятността от война между Русия

...
Китайското интернет-издание sohu.com разсъждава за вероятността от война между Русия
Коментари Харесай

Защо САЩ не смеят да започнат война с Русия?

Китайското интернет-издание sohu.com разсъждава за вероятността от война сред Русия и Съединени американски щати. Според него, макар че по връзките сред двете страни остава доста да се желае, няма да стигне до боен конфликт. Една от значимите аргументи е, че Русия има един съдружник, от който Америка се опасява не по-малко от съветското нуклеарно оръжие.

Русия е най-голямата спънка за доминирането на Съединени американски щати в света. Противоречията сред тези две страни породиха през предишния век и доведоха до Студената война. Тъй като обаче те претърпяха последствията от Втората международна война, макар непрекъснатите спорове, в никакъв случай не се стигна до военни дейности сред тях. В последна сметка, същинска война сред равни сили няма да е от изгода за никого.
 Русия тревожи Съединени американски щати с най-големите военни учения след Студената война Русия тревожи Съединени американски щати с най-големите военни учения след Студената война
Руски кораби организират най-големите военни учения от времето на Студената война край крайбрежията на Хавай, часове преди президентът Байдъ...

След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики позициите на Русия на интернационалната сцена в съпоставяне със Съветския съюз отслабнаха доста. Въпреки това доста малко страни в света ще се осмелят да предизвикат Русия, която разполага с най-мощния боеприпас от нуклеарни оръжия. Разбира се, Съединени американски щати към момента не харесват Русия и се стремят да я подтиснат стопански, като си сътрудничат със западните страни. Това повдига въпроса за какво Америка не смее да стартира война с Русия?

Първо, Съединени американски щати се опасяват от съветските нуклеарни оръжия. И това е неоспорим факт. Русия обаче може да се опълчи на Съединени американски щати освен посредством военната си мощност, само че и посредством съдружниците си. Освен поддържането на стратегическо съдействие с Китай, Русия има и още един значим евентуален съдружник в лицето на Индия, което значи, че Съединени американски щати би трябвало да се преценяват и с него.

Високата позиция на Индия на интернационалната сцена в актуалната епоха не трябва да се подценява. Чрез импорт на оръжия и съоръжение тази страна съумя да се трансформира в четвъртата военна мощ в света, до момента в който нейните военни разноски не престават да нарастват устойчиво. Освен това Индия също има големи преимущества във връзка с популацията и географията, което й обезпечава огромен боен капацитет.

Индия постоянно е била обект на западните страни. Тя е най-големият вносител на американски оръжия. Индия обаче купува оръжия и съоръжение освен от Съединени американски щати, само че и от Русия и то в огромен мащаб. Винаги е имало избрани връзки сред Индия и Русия, тъй че тези страни с право могат да се смятат за съдружници.
 Американските служащи са едни от най-стресираните чиновници в света Американските служащи са едни от най-стресираните чиновници в света
Американските служащи са едни от най-стресираните чиновници в света, сочи последното изследване на „ Галъп ” „ Състоян...

Една остаряла сентенция гласи: „ Дайте на човек риба и той ще бъде сит един ден; научете човек да лови и той ще бъде утолен през целия си живот “. Освен че печели от доставки на оръжие за Индия, Русия си сътрудничи с тази страна по доста военни планове и даже е подготвена да стартира взаимно произвеждане на изтребители от пето потомство. Това приказва за много тесни връзки сред двете страни. Русия в действителност третира Индия като съдружник, а Съединени американски щати единствено като бизнес сътрудник.

Следователно, в случай че сред Америка и Русия избухне война, Индия евентуално ще застане на страната на Москва. Индия има най-важния транспортен канал в Индийския океан, което ще спомогне за задържането на Съединени американски щати от едната страна. В този случай Съединени американски щати ще изгубят преимуществото си още преди началото на войната и в никакъв случай няма да го компенсират.

Всъщност американците могат да потискат единствено слабите страни. Те даже не смеят да се бият с Иран, а какво да кажем за Русия, която е в пъти по-силна от Иран. Така че огромните сили могат да водят единствено устни борби. Ако има същинска борба, тя надали ще завърши бързо и други страни сигурно ще се възползват от това, с цел да завоюват за личната си полза.

Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР