Китайското бюро по въпросите, свързани с Тайван, наскоро започна словесна

...
Китайското бюро по въпросите, свързани с Тайван, наскоро започна словесна
Коментари Харесай

Китайската комунистическа партия ще последва ли съдбата на Съветския съюз

Китайското бюро по въпросите, свързани с Тайван, неотдавна стартира словесна офанзива против тайванския външен министър Джоузеф Ву, обвинявайки го в пренебрежение на главните концепции на интернационалните връзки.

В отговор от Съвета по континенталните въпроси насочиха апел към Китай да се въздържа от словесни офанзиви. На собствен ред от Съвета подчертаха, че позицията на Пекин за „ един Китай “ не се радва на особена интернационална поддръжка, защото Тайван в никакъв случай не е бил част от Китайската национална република.

Ясния и безапелационен отговор на Съвета по континенталните въпроси, в това число и изказването, че точно Китай е този, който заплашва районния мир и непоклатимост, демонстрират твърдата позиция на островната страна.

Неотдавнашните неуспехи на Китай и реакциите на демократичните страни в целия свят против нападателната му външна политика могат единствено да предвещаят фазана съществени закани за Китайската комунистическа партия. Съветският съюз оцеля 74 години преди да се разпадне, а Китайската национална република наближава тази възраст.

Пекин единствен е отговорен за личните си интернационалните и вътрешни неуспехи, само че всякога насочва гнева си към Тайван.

Когато връзките му със Съединени американски щати и Европа се разклатят, Китай изпраща военни самолети в Тайванската идентификационна зона за Противовъздушна отбрана. Когато се сблъска с вътрешни стопански проблеми, той се нахвърля против Тайван с гневни думи и обиди. Когато Япония избира нов министър председател, който е про-тайвански надъхан, Пекин не подлага на критика Токио, а Тайпе.

Китайската офанзива против Джоузеф Ву разкрива огромен проблем: наподобява, че ККП върви към личното си раздробяване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР