Китайският външен министър Уанг И отново настоя пред южнокорейския си

...
Китайският външен министър Уанг И отново настоя пред южнокорейския си
Коментари Харесай

Китайският външен министър отново настоя за премахването на системата за прихващане на ракети ТААД в Южна Корея

Китайският външен министър Уанг И още веднъж настоя пред южнокорейския си сътрудник за премахването на системата за прихващане на ракети ТААД, съобщи Ройтерс.

Уанг разяснява обстановката по време на среща с сътрудника си Кан Кюн-уа в коридорите на събранието на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Според Южна Корея и Съединените щати системата за прихващане на ракети е нужна за отбрана от опасността, която съставлява Северна Корея. Китай обаче счита, че тя не способства за понижаване на напрежението и мощната й радарна система заплашва сигурността на страната.

Междувременно, севернокорейския външен министър И Йон-хо дефинира като " Кучешки лай " опасността на американския президент Доналд Тръмп да унищожи изцяло 26-милионната страна, в случай че Корейската народнодемократична република заплаши Америка или съдружниците й:

Ако Тръмп си е мислел, че може да ни изненада с кучешки лай, то тогава той явно сънува.

Северна Корея организира шестия си и максимален нуклеарен опит по-рано този месец. Страната организира и няколко ракетни теста тази година, в това число на две междуконтинентални балистични ракети и други две ракети, които прелетяха над Япония. Севернокорейския външен министър ще приказва в Организация на обединените нации на следващия ден.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР