Китайският регулатор одобри първия държавен стандарт, регулиращ процеса на бърза

...
Китайският регулатор одобри първия държавен стандарт, регулиращ процеса на бърза
Коментари Харесай

Зареждането на електромобил става по-бързо, отколкото при автомобил с ДВГ

Китайският регулатор утвърди първия държавен стандарт, регулиращ процеса на бърза замяна на батериите в електрическите коли. Към днешна дата промяната на акумулатори съгласно производителите на електрически коли е нерентабилна. Въпреки това китайските управляващи имат вяра, че по този метод в бъдеще ще бъде допустимо да се понижат разноските за употреба на електрически транспортни средства, което ще обезпечи ускорено въвеждане на екологичните коли.

Коментирайки новите стандарти, представител на китайското министерство на индустрията и осведомителните технологии, сподели, че подмяната на батериите, в допълнение към намаляването на разноските за употреба на колите, ще разшири опциите за притежателите на " зелени " коли. Например ще бъде допустимо да се конфигурира батерия с друг потенциал според от нуждата да се извърши самостоятелно пътешестване с друга дължина.

Длъжностни лица от Китайската държавна администрация за контролиране на пазара (SAMR) обявиха, че могат да усилят и самостоятелния пробег на електрическите транспортни средства, което ще обезпечи по-голями благоприятни условия при пътешестване. Увеличава се и сигурността на електрическата система на електрическите автомобили. Стандартът планува опция за замяна на акумулатори над 5 000 пъти.

Водещите китайски производители на електрически транспортни средства NIO, BAIC и Geely към този момент демонстрираха лични разработки, основани на потреблението на стандарта, който влиза в действие на 1 ноември 2021 година Geely сподели автоматизирана станция за промяна на батерията, която ви разрешава да промените батерията за по-малко от една минута. В резултат на това зареждането на електрическо транспортно средство ще става по-бързо, в сравнение с при автомобил с мотор с вътрешно горене.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР