АБУДЖА, Нигерия (AP) — Нигерийците чакаха часове на опашка, за

...
АБУДЖА, Нигерия (AP) — Нигерийците чакаха часове на опашка, за
Коментари Харесай

Нигерийците се борят с недостиг на гориво, докато се образуват опашки в големите градове

АБУДЖА, Нигерия (AP) — Нигерийците чакаха часове на опашка, с цел да купят гориво в огромните градове във вторник, до момента в който западноафриканската нация се бореше с последния си дефицит на гориво, причинявайки повече компликации за милиони, които към този момент се борят в икономическа рецесия.

Недостигът на гориво докара до увеличение на транспортните разноски в страната, където доста хора разчитат на публичния превоз. Властите упрекнаха за дефицита спирания на доставките заради логистични провокации. Опашките, водещи до бензиностанции, се простираха до 3 километра (1,8 мили) в някои градове, в това число националната столица Абуджа.

Нигерия е един от най-големите производители на недопечен нефт в Африка, само че дефицитът на бензин е нещо всекидневно, най-много като резултат от чести стачки и спирания на доставките. Както и в предходни случаи, държавната петролна компания на Нигерия упрекна горивните компании, че употребяват актуалната обстановка, с цел да усилят оптимално облагите.


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР