Китайският производител официално обяви в своя корпоративен блог, че в

...
Китайският производител официално обяви в своя корпоративен блог, че в
Коментари Харесай

Xiaomi подготвя уникален смартфон с течна леща

Китайският производител публично разгласи в своя корпоративен блог, че в телефона Mi Mix , който ще бъде показан след няколко дни, за първи път се употребява камера с течна леща . Една от тези новаторски лещи заменя от три до четири обичайни оптични лещи и дава опция за бързо прекосяване от широкоъгълно снимане към телефото.

Вместо елементарна стъклена леща се употребява напълно нов вид оптична леща, която се състои от два пласта фино фолио със специфична течност сред тях. С помощта на свръхточен електромотор е допустима смяната на тази леща, като по този метод се обезпечава свръхбързо автоматизирано фокусиране, както и смяна на фокусното разстояние. С други думи, течната леща дава опция напълно елементарно и бързо да се премине от широкоъгълна фотография към телефото. Това ще обезпечи изключителна еластичност благодарение на една-единствена леща, а не три или четири, както е при актуалните флагмани с искания за качествени фотоси и видеа.

Компанията е създала тази технология от нулата без каквато и да било външна помощ и акцентира, че течните лещи обезпечават висока бистрота, свръхниска дисперсия на светлината и резистентност на екстремални неподходящи външни условия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР