Военните превозни средства се развиват с течение на времето и

...
Военните превозни средства се развиват с течение на времето и
Коментари Харесай

Защо Русия и до днес използва бронирани военни влакове

Военните транспортни средства се развиват с течение на времето и употребяват все по-нови технологии, с цел да дадат преимущество на едната страна на бойното поле пред другата. Тази еволюция докара до появяването на транспортни средства като танка през юли 1915 година с създадената в Обединеното кралство машина „ Little Willie “. Той предлага отбрана и огнева мощност в гъсенично транспортно средство. Това обаче не е единственото значително усъвършенстване на превоза. Влаковете също получиха боен нюанс. Тези бронирани колоси завоюваха желанията на няколко страни по време на Световните войни. Макар и значително да са остарели поради новите ракети и дронове, Русия към момента продължава да ги употребява. При това много удачно.

Русия има дълга история на потребление на влаковете за военни цели. Тази процедура може да се наблюдава обратно до Руско-японската война, където в началото те са употребявани за логистична поддръжка за превозване на хора и материали. Използването им за военни цели нараства по време на Първата международна война, Руската революция и Втората международна война. Тогава те се трансформират от транспортни средства за транспорт на войски и разузнаване в бронирани и въоръжени платформи, които при нужда обезпечават огнева поддръжка. По време на Студената война те на процедура излизат от необятна приложимост, само че в последните спорове Русия още веднъж ги употребява като боен запас. Много хора се питат за какво при съществуването на всичките модерни технологии Русия към момента употребява бронирани влакове? Нека се спрем по-подробно.

Съвременните съвременни съветски бронирани влакове

Войната на Русия в Украйна коства скъпо откъм хора и техника, като единствено загубите на танкове се правят оценка на близо 3000. Затова не е изненада, че Русия употребява това, с което към този момент разполага, в това число бронирани влакове. Тези влакове са изцяло подобаващи за добре построените железопътни линии, които минават през цялата страна. Включително от Луганска област до Крим. Двата съветски бронирани влака, които са били на въоръжение в Украйна, „ Байкал “ и „ Амур “, преди този момент са служили в Южния боен окръг още от 2015 година Те са били реновирани след интервал на релативно безучастие. И в този момент се употребяват за транспорт на машини и персонален състав, както и за ремонт на развалените железопътни линии. През август 2016 година съветският министър на защитата Сергей Шойгу употребява същите влакове във военните интервенции, свързани с спора в Донбас.

През 2022 година Русия изпрати на територията на Украйна още два високотехнологични бронирани влака. Това са „ Енисей “, а през 2023 година – „ Волга “. Тези влакове се обслужват от Железопътните войски. Според осведомителната организация ТАСС те са били „ първите в зоната на специфичната интервенция в Украйна, които са извеждали наблюдателни дронове, без да стопират влака„. Тези влакове са оборудвани с тежка 20-милиметрова стоманена ризница и подбор от оръжия и ракети, в това число 23-милиметрови зенитни оръдия. Както и тежки картечници, противотанкови ракети и димни гранати. Самите бронирани влакове могат да бъдат конфигурирани съгласно потребностите.

Защо тъкмо брониран трен

Въпреки че в предишното Русия разполагаше със стотици бронирани влакове, в този момент тя има четири (за които медиите знаят). Те спомагат за облекчаване на оперативните потребности, изключително след загубите на танкове и друга техника в Украйна. В деня и епохата на сателитните технологии, ракетите „ стреляй и не помни “ и безпилотните самолети на пръв взор няма смисъл Русия да разполага с бронирани влакове. Те са податливи на задържане посредством разрушение на релсите или оръжия с огромен обхват като някои типове ракети. Но по този начин или другояче руснаците към този момент разполагат с тях и ги усъвършенстват. А това ги трансформира в жизнерадостен боен актив.

Един брониран трен задоволява и персоналната нужда на съветския водач Владимир Путин, който пътува в конфиденциален локомотив, именуван „ Влакът призрак„. Този съответен трен – въпреки и брониран – не се употребява наоколо до фронтовите линии заради очевидните си уязвимости. Като цяло бронираните влакове в последна сметка служат като индикация за мощност и мощ на съветската войска, което в многогодишната война с Украйна очевидно е значимо за тази страна.

Информацията за „ Влака фантом “ е прекомерно малко

Фактът, че Владимир Путин пътува из Русия благодарение на по този начин наречения влак-призрак, е обществена загадка от доста години.

Разбира се, не е извънредно международните водачи да пътуват със жанр. Президенти, министър-председатели и други кралски държавни глави постоянно имат свои типове превоз, с цел да ги отведат безвредно до техните дестинации, от Cadillac до Air Force One.

Самият Путин разполага с цялостен набор от транспортни средства. Има брониран автомобил на стойност 1,7 млн. $, особено конструиран да устоя на избухливи и химически офанзиви. Има и частен аероплан модел „ Илюшин Ил-96 “. Това е първокласен аероплан, който разрешава на Путин да приема своите посетители в цялостен комфорт, до момента в който е във въздуха. Секретният „ Влак фантом “ обаче е може би най-странното и високотехнологично транспортно средство, което Путин употребява.

Изданието Business Insider допуска, че Путин употребява тези секретни железопътни мрежи, с цел да пътува скрито сред главните си резиденции в цяла Русия. А The ​​Guardian добавя, че се употребяват секрети железопътни линии и този трен „ не може да бъде проследен в никакъв информативен запас.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР