Американският концерн Teledyne представи бойния дрон Rogue 1 на конференция

...
Американският концерн Teledyne представи бойния дрон Rogue 1 на конференция
Коментари Харесай

Модулният боен дрон Rogue 1 на Teledyne има обхват от 10 км

Американският тръст Teledyne показа бойния дрон Rogue 1 на конференция за разузнаване във Флорида. FPV дронът има модулна архитектура, оптична камера и общоприета термовизионна камера. Той може да остане във въздуха до 30 минути и да се върне в базата, в случай че операторът не е намерил подобаваща цел за него. Дронът е предопределен за прецизни удари „ въздух-въздух “ и неутрализиране на неподвижни цели, леки бронирани транспортни средства и пехота. Корпусът на морската пехота на Съединени американски щати към този момент е взел решение от тези дронове да бъдат закупени за 249 млн. $.

Безпилотният летателен уред Rogue 1 наподобява като граждански дрон, само че вътрешността му напълно не е миротворческа. Електрооптичната камера FLIR Boson 640+ и термовизионната камера обезпечават благоприятни условия за наблюдаване на огромни дистанции денем и нощта. А в композиция с бойната глава дават обещание точно ориентиране. Модулната структура разрешава Rogue 1 да бъде оборудван за разнообразни задачи, добавя IE.

Rogue 1 има задоволително мощ за 30 минути полет. При полет той може да доближи скорост от 113 км/ч. Той може да лети на разстояние до 10 километра от оператора. Според разработчика дронът може да работи и без GPS. Освен това безпилотният летателен уред може да бъде върнат и употребен наново.

„ Rogue 1 обезпечава еластичност, оцеляване и смъртоносна успеваемост, нужни на актуалното полесражение “, съобщи Лей Джифен, вицепрезидент на Teledyne FLIP Defence. – С неповторимата си дарба за връщане и наново потребление при смяна на изискванията за ориентиране тази новаторска платформа предлага на въоръжените сили по-голяма изгодност и еластичност “.

Сред клиентите на Teledyne, които се интересуват от дрона Rogue 1, е Корпусът на морската пехота на Съединени американски щати. Те към този момент са подписали контракт с компанията на стойност 249 млн. щ. д. Първите 127 системи ще бъдат доставени на морската пехота това лято.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР