Китайският производител на литиеви батерии EVE Energy проведе в понеделник

...
Китайският производител на литиеви батерии EVE Energy проведе в понеделник
Коментари Харесай

Китайският производител на батерии за електромобили EVE Energy започна изграждането на завод в Малайзия

Китайският производител на литиеви акумулатори EVE Energy организира в понеделник гала по първа копка на новото си индустриално оборудване в Кедах, Малайзия, с първична инвестиция от 422 милиона $.

В взаимно изказване компанията и Малайзийската администрация за развиване на вложенията (Malaysian Investment Development Authority, MIDA) показват, че фабриката, която ще бъде 53-тата за EVE, ще се концентрира върху производството на цилиндрични литиево-йонни акумулатори за поддръжка на електрически принадлежности и електрически двуколесни коли в страната и в Югоизточна Азия.

„ Това е значим крайъгълен камък за EVE да разтеглим нашия световен бизнес, да подобрим всеобхватната си конкурентоспособност и да увеличим в допълнение нашия световен пазарен дял. И най-важното, да ни разреши да допринесем за развиването на електроенергийната екосистема в Малайзия “, сподели шефът на EVE Energy Malaysia Джо Чън.

Заместник основният изпълнителен шеф на Малайзийската администрация за развиване на вложенията Лим Бий Виан сподели, че инвестицията бележи решителен миг, който освен облагодетелства EVE, само че също по този начин проправя пътя за повече компании да влагат в локалната промишленост за електрически транспортни средства и нейните екосистеми. „ Като си сътрудничим с водачи в промишлеността като EVE, можем да насърчим среда на нововъведения и софтуерен прогрес. Чрез основаването на този цех за произвеждане на цилиндрични акумулатори в Малайзия ние демонстрираме нашия ангажимент към конкурентоспособност на интернационалния пазар “, сподели тя, наблягайки, че планът се съгласува съвършено с 12-ия проект на Малайзия и Националната автомобилна политика 2020, защото страната се е заела да реализира нулеви чисти излъчвания от парникови газове до 2050 г. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР